Firma care a efectuat studiul de fezabilitate pentru spitalul pentru mame și copii din Constanța a mai lucrat pentru primăriile din Urlați, Brezoi și Consiliul Județean Dâmbovița

O știre a apărută în presa centrală ieri, pe surse, anunța că Guvernul României a decis să scoată din PNRR proiectele pentru construirea unor spitale din cauza „riscului ridicat” de nerealizare.

Printre cele șase proiecte este, potrivit documentului obținut de Economedia și G4Media, și „Construire Corp nou Departament Sănătatea mamei si copilului Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei Constanta.”

O analiză realizată de experți ai Băncii Mondiale pentru guvern cu fonduri europene, consultată de G4Media în aprilie 2023, arăta că există „un risc critic” ca România să piardă trei mari proiecte din PNRR. E vorba despre metroul de la Cluj, cele 27 de spitale și secții spitalicești noi, dar și campania de împădurire.

Consiliul Județean nu știe nimic despre acest lucru. Șeful CJC, Mihai Lupu, trimis în judecată de procurorii DNA, spune că „proiectele nu se aprobă la finanțare apoi se exclud din senin.” Are dreptate, nu e din senin, dovadă și documentul Băncii Mondiale amintit mai sus.

„Vorbim despre un proiect care are o fundamentare solidă, bazată pe un studiu de fezabilitate realizat de unul dintre cei mai buni proiectanți în domeniu din țară, cu o bogată experiență în Franța. În zilele următoare, vom desemna câștigătorul licitației pentru serviciile de proiectare și execuție.”, a mai spus Lupu.

Studiul de fezabilitate a fost semnat de CJC cu Innova Integration SRL pe 9 februarie 2022 și a fost gata în vara aceluiași an. Am fost curioși să vedem care este experiența franceză a companiei.

Firma este înființată în data de 28 august 2020, de către o anume Danciu Laura-Florentina, care atunci avea 25 de ani și era și administrator. Obiectul principal de activitate era „comerț cu ridicata nespecializat”.

Pe 18 martie 2021, firma își completează obiectul de activitate cu activități precum „lucrări de ipsoserie” și „lucrări de tâmplărie și dulgherie”, „cercetare și dezvoltare în biotehnologie”. În Monitorul Oficial din 14 martie 2021 apare o hotărâre din ianuarie 2021, prin care tânăra renunță la rolul de administrator și îl numește pe Dumitrache Gabriel Georges. Între timp este cooptată în societate Iman Alexandra Geanina, iar în pe 3 iunie 2022 Danciu Laura-Florentina îi vinde acesteia toate părțile sociale, iar Iman Alexandra Geanina devine acționar unic. Acum, firma este deținută, în proporții egale, de aceasta și de Construcții Erbașu SA. Administratori sunt Dumitrache Gabriel Georges și Onciul Adrian. Între timp, și-a schimbat și obiectul de activitate principal în „activități de arhitectura.”

Construcții Erbașu SA este o companie puternică de construcții, cu cifră de afaceri de peste un miliard de lei în 2022, un profit de 62,9 milioane lei și o medie de 865 angajați.

Innova Integration SRL a avut în 2022 o cifră de afaceri de 2.932.032 lei, un profit de 51.497 lei, o medie de 6 angajați, dar și datorii totale de 1.115.154 lei.

Potrivit Termene.ro, portal de unde am extras și datele de mai sus, Innova Integration SRL a avut patru contracte directe cu autorități public încheiate în total. Este vorba despre:

  1. Modificare/actualizare/completare studiu de fezabilitate și elaborare DTAC pentru obiectivul de investiții “Extindere Spital Orășenesc Urlați, cu un corp nou de clădire” conform oferta tehnica. Contract încheiat cu Primăria Urlați.
  2. Servicii de proiectare (SF+DATC) pentru obiectivul de investiții „Construire Spital de pediatrie”, contract încheiat cu Consiliul Județean Dâmbovița.
  3. Servicii de elaborare Studiu de Fezabilitate pentru construire Ambulatoriu cu o suprafata maxima de 1.500 mp, in orasul Brezoi. Contract încheiat cu Primăria Brezoi.
  4. Contractul încheiat cu Consiliul Județean Constanța.

În 2021, a vândut dispozitive medicale către Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timișoara și universitatea de medicină din același oraș.

Așadar, nici vorbă de contracte în Franța.

Există totuși o legătură. Gabriel Georges Dumitrache, unul din administratorii firmei, este prezentat pe site-uri de specialitate ca expert internațional în domeniul arhitecturii de spitale în cadrul societăților franceze Conseil Sante și Sofren o și al societății din România Innova-Integration SRL.

Conseil Santé este o companie dedicată sectorului medical, care se concentrează pe proiete internaționale. A fost înființată în 1987 și a avut circa 150 de astfe de proiecte, „în special în estul Europei, Balcani, țări din Africa, dar și în Franța și alte țări UE”, spune companie pe site-ul său. În prezent derulează proiecte în Congo, Burkina Faso, Mongolia, Santa Lucia, Etiopia. Așadar, nimic în Franța.

SOFRECO este o companie franceză de consultanță și asistență tehnică pentru dezvoltare economică și socială durabilă. Are aceeași adresă ca și Conseil Sante.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un tânăr turist a murit înecat în Vama Veche

Dum sept. 10 , 2023
Un tânăr a murit înecat, pe 10 septembrie, în Marea Neagră. Pompierii au intervenit în Vama Veche, unde au fost anunțați că circa 5 persoane sunt în pericol de înec. Au intervenit două echipaje ale Ambulanței, un echipaj SMURD, inclusiv elicopterul SMURD. Patru persoane au fost scoase din apă de […]

V-ar putea interesa și: