Firma care efectuează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, amendată de Garda de Mediu

Garda Nationala de Mediu Constanța a efectuat verificari in municipiul Constanța, bulevardul Alexandru Lapusneanu, zona Zodiac, urmare a unor petitii cu privire la afectarea radacinilor teilor de pe fasiile plantate de-a lungul caii de comunicatie, precum si pentru verificarea reclamatiei privind taierea unor arbori ornamentali din incinta Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta.

Lucrarile demarate in zona bulevardului Alexandu Lapusneanu fac parte din proiectul “Imbunatatirea mobilitatii in Municipiul Constanta, intre gara CFR si statiunea Mamaia”, beneficiarul lucrarilor fiind UAT Constanta.

„La data controlului se realizau lucrari de amenajare a trotuarelor, a pistei pentru biciclisti si de montare a instalatiei de udare prin picurare, fiind indepartate radacinile sectionate ale arborilor ornamentali, in vederea pregatirii suprafetelor betonate.”, spune Steluța Popescu, șefa Gărzii de Mediu.

Societatea care realizează lucrările a fost sancționată contravențional cu doua amenzi in valoare totala de 12.500 lei, pentru incalcarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților si pentru lipsa evidentei deseurilor generate pe timpul lucrarilor. De asemenea, s-au stabilit masuri cu teremene de rezolvare atat pentru UAT Constanta, in calitate de beneficiar al proiectului, cat si pentru antreprenorul general, ca executant al lucrarilor.

Referitor la sesizarea privind taierea mai multor arbori din incinta Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, Primăria Constanța a obtinut de la APM Constanta acordul privind transplantarea unui numar de 104 arbori tineri din speciile platan si tei din curtea spitalului, in zona perimetrala a parcului Poarta 6 (Faleza Sud). Motivul solicitarii a fost amplasarea unor containere modulare pentru consolidarea capacității medicale a spitalului, în contextul pandemiei Covid 19. In urma verificarilor s-a constatat ca arborii fusesera transplantati conform acordului obtinut.

Vă recomandăm și: Falimentul de pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu și 1 Decembrie 1918
2 thoughts on “Firma care efectuează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, amendată de Garda de Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Gabriel Oprea, coorondatorul activităților de asanare a muniției neexplodate de raza județului Constanța: „Este o meserie foarte riscantă”

lun feb. 21 , 2022
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa are operaționalizată ca strucutură operativă o echipă pirotehnică ce execută misiuni de intervenție pentru identificarea, ridicarea, transportarea, depozitarea și, ulterior, distrugerea elementelor de muniţie neexplodate în condiţii de siguranţă. Misiunea principală este asanarea muniţiilor şi explozivilor neexplodați de pe timpul conflictelor […]
pirotehnician isu gabriel oprea

V-ar putea interesa și: