Firma care face profit 125.000 lei pe zi vrea să construiască un bloc între case, USR se opune. Cocargeanu: „Dacă este legal, nu înseamnă, neapărat, că este și oportun”

Locul unde ar urma să se construiască un bloc de șase etaje. Sursă foto: Facebook/Florin Cocargeanu

USR Constanța a anunțat că nu va vota un plan urbanistic de detaliu inițiat de primarul Vergil Chițac care ar permite construirea unui bloc de 6 etaje în cartierul Palazu Mare.

Firma care vrea să facă investiția este Cambela Prod, din Tulcea, care a avut probleme în instanță cu Asociația Constanța Altfel, care a fost condusă de Vergil Chițac și Felicia Ovanesian. Tulcenii au vrut să construiască un bloc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, asociația a atacat PUZ-ul în instanță și l-a blocat.

De data aceasta, Chițac le propune consilierilor acest proiect, care a primit aviz favorabil în Comisia tehnică pentru urbanism și amenajarea teritoriului, formată din experți în domeniu. A existat o singură opinie contrară.

USR spune că se opune proiectului.

„Din păcate, dezvoltatorii imobiliari s-au învăţat că la Constanţa se poate construi orice şi oriunde. În şedinţa de Consiliu Local din data de 27 decembrie, alături de colegii mei din USR Constanţa mă voi opune aprobării Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), ce ar permite unui dezvoltator imobiliar să construiască un bloc cu 6 etaje, între case, pe strada Rozelor din cartierul Palazu Mare. Este mult mai ușor sa previi decât să repari derapajele urbanistice.”, a declarat viceprimarul Florin Cocargeanu.

Întrebat de ce se opune unui proiect legal, acesta a precizat.

„Dacă este legal, nu înseamnă, neapărat, că este și oportun. O grămada din grozăviile care ai creat haosul urbanistic din Constanta au fost avizate favorabil de Comisia tehnica și respectau reglementări in vigoare. Acum, intr-adevăr, se respecta reglementările unui PUZ din 2011, care permite blocuri cu regim mare de înălțime între case, PUZ pe care noi am încercat sa îl suspendăm, dar nu am avut susținerea celorlalte partide din CL.”

Cambela Prod are ca obiect de activitate comerţ cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor şi tutunului neprelucrat. În 2021 a avut o cifră de afaceri de 832.032.260 lei și un profit de 45.654.213 lei, deci în medie peste 125.000 de lei zi. Asociat unic și administrator este Bela Tănase, potrivit Confidas.ro.

V-ar putea interesa și:

VIDEO Dezastrul de pe strada Cașin

A început supraînălțarea controversatului bloc de pe strada Cașin, din Faleză Nord

Cambela Prod, o firmă cu afaceri de peste 830 milioane lei, investește în Lumina


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un pieton a murit după ce o mașină s-a răsturnat peste el în Buzău

sâm dec. 24 , 2022
Un tânăr a murit, iar alţi doi au fost grav răniţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce un autoturism a fost scăpat de sub control, a lovit doi pietoni şi apoi a ricoşat în alte trei maşini. Conform IPJ Buzău, accidentul s-a produs pe un drum judeţean în […]

V-ar putea interesa și: