Firma controlată Alexander Adamescu realizează rețeaua de gaze naturale din Techirghiol

Primarul Iulian Soceanu (cu spatele) s-a întâlnit cu reprezentanții Megaconstruct pentru predarea amplasamentului. Foto: Facebook/Iulian Soceanu

Primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, a anunțat că azi, 29 iunie, a predat amplasamentul către SC Megaconstruct, în vederea realizării rețelei de distribuție a gazelor în orașul Techirghiol.

„De asemenea, va anunt si faptul ca joi, 02.07.2020, incepand cu ora 11.00, in Piateta 1 Decembrie 1918, din centrul orasului, va avea loc conferinta de lanasare a lucrarilor la reteaua de distributie a gazelor in Techirghiol. Iata ca cel mai important proiect pentru comnitatea noastra la care am lucrat impreuna cu colegii din Primariei timp de trei ani, devine realitate.”, a spus acesta.

Proiectul „Înființare distribuție gaze naturale în orașul Techirghiol” are o valoare totală de 10,3 milioane lei fără TVA, din care con 5,5 milioane lei fără TVA este contribuția Primăriei Techirghiol, iar cu restul vine concesionarul care a câștigat licitația, SC MegaConstruct. Detalii AICI.

Compania Megaconstruct SA este controlată de THE NOVA GROUP INVESTMENTS BV cu sediul în Olanda, care deține 99,69% din acțiuni. La rândul său, firma olandeză este controlată de omul de afaceri Alexander Adamescu, fiul răposatului Dan Adamescu.

În 2016, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Alexander junior pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.

„În cursul lunilor iunie și decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă pentru ca în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Adamescu Grigore Dan.

Până în prezent, procurorii anticorupție au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezența inculpatului în fața organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor față de el și în final sustragerea de la urmărirea penală.

Având în vedere aspectele menționate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au înaintat Tribunalului București referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executarea a mandatului de arestare preventivă.

Acest dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauză penală în care au fost trimiși în judecată patru judecători din cadrul Tribunalului București – Secția a VII-a civilă, în legătură cu pretinderea și primirea unor sume de bani și bunuri în schimbul favorizării unor interese de afaceri. (comunicat nr. 902/VIII/3 din 24 iunie 2014).”, au anunțat procurorii DNA.

De atunci, Adamescu locuiește peste hotare. A fost chiar arestat în Londra, pentru câteva zile, dar nu a fost extrădat.

Megaconstruct a avut în 2018 o cifră de afaceri de 130.243.585 lei și un profit net de 5.038.828 lei, potrivit Confidas.ro.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.