Firma despre care primarul Constanței spune că se ocupă de construirea unui aeroport în oraș are un angajat, cifră de afaceri zero și datorii de 1,4 milioane lei

Firma despre care primarul Constanței spune că a semnat un memorandum pentru construirea unui aeroport în Constanța are un singur angajat, cifră de afaceri zero și datorii de 1,4 milioane lei.

„O veste bună. De fapt, o veste foarte bună. În curând veți afla mai multe și ne vom bucura împreună..”, spunea astăzi, 27 noiembrie, primarul Decebal Făgădău, printr-o postare pe Facebook.

Vestea este că primarul vrea să construiască un aeroport, în colaborare cu o companie arabă.

„Compania Abu Dhabi Airports (ADAC) a semnat marţi un memorandum de înţelegere cu firma românească South Development Group SA, pentru a analiza oportunităţile referitoare la gestionarea şi dezvoltarea de aeroporturi în România. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că are dosarul pregătit ca unul din cele cinci aeroporturi să fie la Constanța. Celelalte, care se califică, în cursa „investițională” sunt Cluj, Baia Mare/Satu Mare, Iași și Craiova.”, se arată într-un site spre care face trimitere Decebal Făgădău.

South Development Group SA are sediul în București, a fost înființată în anul 2018 și cifra de afaceri este zero. A reușit, în schimb, să acumuleze datorii de 1.403.835 lei, potrivit Confidas.ro. Nu a avut, în medie, decât un angajat. Administratorul firmei este Catană Dorin.

Tot potrivit Confidas.ro, firma este deținută de Ascendas Aviation SRL (are 40% din acțiuni), Catană Dorin (22%), Tănăsescu Radu Laurențiu (22%), Diplomatic Worldwide Shop SRL (15%) și Stear Andrew Clive (1%). Ascendas Aviation SRL este o firmă înființată în anul 2019 și are sediul într-un apartament din București. Catană Dorin este asociat și administrator în șase firme. Diplomatic Worldwide Shop SRL se ocupă cu comerțul cu amănuntul al produselor cosmetice și de parfumerie și a avut un profit de aproape 600.000 de lei în 2018. Tănăsescu Radu Laurențiu este asociat în 11 firme. Stear Andrew Clive este un cetățean britanic, acționar în șase firme din România.

Abu Dhabi Airports Company (ADAC) a fost creată în martie 2006 și oferă servicii de specialitate aerporturilor din Abu Dhabi.Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucrări la rețeaua de canalizare a orașului Ovidiu

mie nov. 27 , 2019
Primăria Ovidiu a finalizat lucrările de execuție și punere în folosință a rețelelor de canalizare. S-a lucra pe strada Amurgului. Ținand cont de faptul ca reteaua existenta era de peste 50 de ani, nefunctionala in cazul precipitatiilor abundente, a fost inlocuita toata reteaua de canalizare pe tronsonul de pe Str. […]

V-ar putea interesa și: