Firma lui Ioan Niculae, amendată de ABADL pentru poluarea plajei Venus cu polistiren

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au amendat firma Interagro SRL, a lui Ioan Niculae, unul din cei mai bogați români, pentru poluarea cu polistiren a plajei Venus.

Amenda aplicată a fost de 25.000 de lei, maximul posibil.

„Cu toate că am oferit destul timp reprezentanților societății de a îndepărta resturile de polistiren care formaseră deja strat alb, ca de zăpadă, pe malul mării, aceștia nu s-au conformat. Cu toate că săptămâna trecută a fost vreme frumoasă și nu au existat fenomene meteo, administratorul plajei a ignorat aproape total avertismentele noastre, atât plaja cât și apa mării rămânând în continuare contaminate. Din aceste motive, am dispus amendarea societății cu 20.000 de lei pentru neluarea de măsuri operative pentru înlăturarea cauzelor și efectelor poluării și cu încă 5.000 de lei pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor impuse la prima vizită a inspectorilor noștri. Mi s-a transmis că ar fi firma unui personaj celebru, dar asta contează prea puțin. Legea ar trebui să fie la fel pentru toți!”, spune Bogdan Bola, directorul ABADL.

Acesta a precizat că termenul limită de ducere la îndeplinire a măsurilor, adică igienizarea plajelor, curățarea apelor și îndepărtarea pontoanelor, fusese joi, 19 martie, ora 12:00.

„Și cu toate că au mai curățat pe ici, pe colo, și au început (târziu) asigurarea pontoanelor care au produs poluarea, polistirenul este în continuare vizibil peste tot pe plajă. Și din păcate, vântul puternic care a început ieri îl va duce peste tot, atât pe uscat cât și în mare.”, a mai spus Bola.

Șeful ABADL a anunțat că marți va anunța și Garda de Mediu Constanța despre măsurile luate de noi și le va solicita să intervină și ei în acest caz. Acesta este însă de părere că, atâta timp cât cuantumul amenzilor este scăzut, măsurile sunt ineficiente și „nu ne ajută să prevenim astfel de evenimente pe viitor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.