Firma lui Mihai Lupu, șeful CJC, profit de 6.255 de lei pe lună și datorii de peste 7,4 milioane lei

mihai lupu cjc

Înainte de a ajunge, printr-o conjunctură, președinte al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a fost om de afaceri. Și după ce a devenit șef al CJC, a rămas administratorul firmei. Este vorba despre Construcții Hidrotehnice Iași S.A.

Ministerul Finanțelor a publicat recent datele financiare ale companiei. De aici am aflat că, în anul 2022, firma a avut un profit net de 75.069 lei, ceea ce înseamnă o medie de 6.255 de lei și 75 de bani pe lună.

Cifra de afaceri a Construcții Hidrotehnice Iași a fost în 2022 de 5.433.789 de lei. Mai mică decât datoriile totale, care au fost de 7.475.150 de lei. Firma a raportat și active imobilizate de 29.839.137 de lei, dar și active circulante de 13.594.009 lei. Numărul mediu de angajați a fost de 58.

Unul din cei mai buni ai societății a fost în 2010, când a înregistrat afaceri de 153.980.849 de lei și un profit de 17.925.940 de lei cu un număr mediu de 432 de angajați. Atunci, Mihai Lupu era deputat.

Potrivit Termene.ro, Lupu deține 42.4482% din Construcții Hidrotehnice Iași SA.

Salariu de 27.630 de lei

Profitul din 2022 este mult mai mic decât salariu obținut de Mihai Lupu ca președinte de CJ. Potrivit declarației de avere din 2022, acesta a încasat 164.268 lei, adică 13.689 de lei pe lună.

De atunci, salariile în CJ au mai făcut un salt.

Începând cu data de 1 aprilie 2023, indemnizația lunară a lui Mihai Lupu, în cuantum de 18.720 lei brut, s-a majorat cu 50%, respectiv în cuantum de 9.360 lei, pe perioada în care instituția implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile. Majorările s-au operat în conformitate cu legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 152/2022 care prevede acordarea unei majorări salariale de până la 50% personalului din instituţiile şi autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile şi fonduri externe rambursabile, în implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Asta în condițiile în care proiecte europene importante, cum ar fi modernizarea Delfinariului, au fost pierdute.

Recomandări:

Consiliului Județean Constanța îi lipseau câteva sute de verze decorative. Mihai Lupu s-a ocupat de problemă

COMPLETARE Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, PNL, jignește și lovește un polițist local: „Prostule, idiotule, cretinule. Săptămâna viitoare nu vei mai fi nimic, idiotule”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Firma lui Mihai Lupu, șeful CJC, profit de 6.255 de lei pe lună și datorii de peste 7,4 milioane lei

  1. Nu stiu cum sa-si mai ascunda furaciunile….
    Oare in functia pe care o ocupa, mai are dreptul la „afaceri personale”???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța: „Construirea noului CET e tot mai aproape”

mie iun. 7 , 2023
Primăria Constanța a anunțat, printr-un comunicat de presă, că pe masa Guvernului României se află proiectul de Hotărâre prin care bunurile mobile și imobile ale Centralei Electrice de Termoficare „CET Palas” vor fi trecute din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Energiei, în domeniul public al Municipiului Constanța.   […]

V-ar putea interesa și: