Firma Oil Depol vrea modificarea PUZ-ului în zona Parcului Tăbăcărie

oil depol
Panoul prin care se anunță intenția de a modifica PUZ-ul (foto: Verde Urban)

Firma Oil Depol vrea să modifice PUZ-ul în zona Parcului Tăbăcărie.

Este vorba, mai exact, de zona delimitată de bulevardul Mamaia și alei de acces, în apropiere de Luna Park și de hotel Parc.

Societatea comercială cere, prin noul plan urbanistic zonal, includerea, în această zonă, a „funcțiunilor legate de locuire.”

În acest sens, la fața locului a fost amplasat un panou care invită constănțenii care au obiecții să le depună în perioada 14 – 18 decembrie. Anunțul a fost postat pe 14 decembrie, dar mulți au luat cunoștință de el de-abia acum.

Iată ce spun activiștii civici de la Verde Urban:

„Atragem atentia asupra acestui caz in care, la prima vedere, pare ca se incearca elaborarea unui PUZ sarindu-se peste etapele prevazute de lege.

Interesant este faptul ca planul urbanistic vizeaza Parcul Tabacariei, zona dinspre satul de vacanta – intrarea in statiunea Mamaia. Sa nu uitam ca acolo tot parc este…inca…

Responsabilii pentru acest proiect din cadrul primariei au amplasat un panou informativ la fata locului, nu se stie cand, si au uploadat aceleasi informatii sumare pe siteul institutiei, in data de 15.12.2017.

Din anuntul respectiv rezulta ca cetatenii interesati pot sa transmita opinii si observatii legate de proiect in perioada 14 (!) – 18 decembrie. Cum panoul a fost observat abia ieri, logic, este tardiva orice pozitie la acest moment.

In schimb, cei insarcinati cu proiectul pot bifa aceasta etapa ca fiind indeplinita, conform metodologiei de informare a publicului iar raportul va contine, bineinteles, mentiunea ca nu au fost primite pozitii sau …opozitii.

Chiar daca s-a depasit perioada specificata in anunt, vom solicita reprezentantilor primariei sa respecte metodologia aplicabila si sa acorde o perioada de timp indestulatoare pentru studierea documentatiei aferente si pentru inaintarea de puncte de vedere.

In acest sens, este necesar ca cei responsabili cu informarea publicului sa dea mai multe detalii despre proiect pe siteul primariei intrucat tot ceea ce rezulta din anuntul de intentie este faptul ca se doreste includerea functiunilor legate de locuire…in parc!!!”

Firma Oil Depol aparține soțului unei directoare din Primăria Constanța.

„S.C. Oil Depol Service S.RL. îl are ca și acționar pe Radu Merlă, nimeni altul decât soțul lui Ani Merlă, Director executiv în cadrul Primăriei Constanța. Domnul Merlă a desfășurat, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu statul, unul dintre ele fiind prin firma Envirotech, firma care s-a ocupat de toaletele ecologice din oraș”, au anunțat reprezentanții USR.

Firma construiește un bloc de șase etaje în zona Tăbăcărie. Detalii puteți citi AICI.

În 2016, Oil Depol SRL a avut o cifră de afaceri de 90.729.548 lei, un profit de 50.062.717 lei și 226 de salariați.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Tot ce trebuie să știi despre voucherele de vacanță

Wed Dec 20 , 2017
Normele de acordare a voucherelor de vacanță au fost publicate de către Guvern. Mai jos puteți citi tot ce trebuie să știți despre acestea. Astfel, salariații din instituțiile și autoritățile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 […]
voucherele de vacanță