Firma prietenilor Muhscină și Boroianu, pierderi de peste 16 milioane lei într-un singur an

Gepeto Impex SA este firma fanion a deputatului Robert Boroianu. La sfârșitul anului 2015 compania a intrat in insolvență. În martie 2020, într-un articol publicitar apărut în Ziarul Financiar (și marcat ca atare), Boroianu se mândrea cu ieșirea din insolvență.

„Am reuşit să ieşim din insolvenţă cu un an mai devreme decât era prevăzut, o performanţă pentru orice companie de această mărime”, spunea deputatul liberal. Liberal numai cu numele, căci colegii de partid spun că nu a mai trecut de foarte mult timp pe la sediu.

Același liberal care a ajuns în parlament după ce a declarat că dorește ca apa pentru români să fie gratuită, într-o anumită limită.

„Avem un plan pe termen mediu şi lung care prevede menţinerea actualei linii de creştere pe zona de procesare carne cât şi extinderea pe orizontală pentru a asigurarea stabilităţii pe termen lung. Veţi vedea în următorii ani o companie care a învăţat din greşeli şi al cărei obiectiv principal este satisfacerea cerinţelor consumatorilor”, mai spunea Boroianu.

Un mare merit în această reușită (căci este o reușită) îi aparține lui George Muhscină, prietenul lui Robert Boroianu și fost coleg de partid (Muhscină și-a dat demisia din PNL săptămânile trecute). Acesta a devenit acționat majoritar, înlocuindu-l din companie pe fratele lui Nicu Soldatu, și a scos firma din insolvență.

Deși a ieșit însă din insolvență, lucrurile nu arată prea bine, din punct de vedere financiar, pentru companie.

În bilanțul financiar-contabil aferent anului 2019, depus la Ministerul Finanțelor, Gepeto Impex SA a declarat o cifră de afaceri de 53.710.263 lei și pierderi nete de 16.284.717 lei, ceea ce înseamnă peste 30% din cifra de afaceri. Dacă facem un calcul, rezultă pierderi de 44.517 lei în fiecare zi. Suma este imensă chiar și față de pierderile din 2018, care era de „numai” 859.758 lei. Datoriile totale se ridică la 101.981.360 lei.

Indicatorii financiari ai Gepeto Impex SA aferenți anului 2019. Sursa: Ministerul Finanțelor

Potrivit Confidas.ro, o platformă inovativă care ajută companiile să raporteze incidente de plată, să verifice orice companie din România și să înțeleagă mai bine care este riscul comercial pe care și-l asumă, Gepeto Impex SA are un ConfiRisk (risc de credit comercial) de 0,1. Este cea mai proastă notă pe care o putea obține și se traduce prin „risc foarte ridicat”.

ConfiRisk evaluează riscul de credit comercial al companiilor, adică eventualitatea ca o companie să aibă întârzieri sau dificultăți în onorarea obligațiilor față de terți și are rolul de a te ajuta să iei decizii mai informat și mai rapid. Scorul ia în calcul istoricul asociaților, situația financiară extinsă a companiei, comportamentul în relația cu statul și alte elemente.

Inerpretarea ConfiRisk aflat în intervalul 0 – 2

  • Situația financiară a societății este deteriorată din cauza unor pierderi istorice, a unor capitaluri proprii insuficiente, a unei profitabilități și a unor lichidități precare
  • În cazul în care nu se întrevăd modalități de îmbunătățire rapidă a profitabilității și a lichidităților, este posibil ca acționarii sau asociații să fie nevoiți să aporteze capital pentru susținerea activității.
  • Dificultățile în onorarea obligațiilor către terți se pot transforma într-un risc ridicat sau foarte ridicat privind insolvența.

Gepeto Impex SA are ca acționari pe Muhscină George (51% din acțiuni), Boroianu Robert Aurel (39%) și Marin Costică (10%). Firma a avut, de-a lungul timpului, potrivit Confidas.ro, 818 contract de achiziții publice.

George Muhscină a demisionat, recent, din funcția de vicepreședinte al PNL Constanța, cu scopul – după spusele sale – de a reunifica dreapta.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trei zile de caniculă în Constanța. Temperaturi de până la 36 de grade Celsius

vin aug. 28 , 2020
Meteorologii au emis cod galben de caniculă și disconfort termic valabil de pe 29 august, ora 10:00 până pe 31 august, ora 20:00. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși, local, pragul critic de 80 de unități, […]

V-ar putea interesa și: