Firma soților-parlamentari Aelenei a trecut pe pierdere, dar cuplul are în continuare șapte locuințe, ceasuri de lux și mulți bani în cont

Dănuț și Evdochia Aelenei, unul dintre puținele cupluri parlamentari de pe Pământ. Sursă foto: Camera Deputaților, Senat

Cu siguranță că pe planeta aceasta nu sunt multe cazurile în care soțul și soția sunt în același timp parlamentari. Minunea s-a întâmplat însă în județul Constanța. Dănuț Aeleni a ajuns deputat din partea AUR, iar soția sa, Evdochia, a fost aleasă senator din partea aceluiași partid. Spunem „minune” pentru că partea masculină a familiei încercase să ajungă primar în Năvodari, în 2020, dar a obținut numai vreo 180 de voturi.

El este de profesie inginer, ea este asistent medical.

Cei doi dețin împreună o firmă, Acomarel 007 SRL. „007” ca în filmele cu James Bond, probabil.

Firma nu are însă un succes la fel de mare ca seria peliculelor cu spioni. Dimpotrivă, merge prost.

Potrivit Termene.ro, în 2022 a înregistrat pierderi de 15.740 de lei la o cifră de afaceri de 93.188 lei. Are ca obiect de activitate „facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata.”. Cei doi soți au câte 40% din acțiuni, restul de 20% fiind deținute de Aelenei Dan-Cristian.

Multe case și terenuri

Cei doi soți nu-și fac însă prea multe probleme financiare. Potrivit declarației de avere, aceștia dețin mai multe terenuri și case.

Astfel, au un teren intravilan de 848 mp in Năvodari, încă unul de 1047 mp, un teren agricol de 9,10 hectare în Istria și unul de 1,56 hectare în Bacău.

Cei doi dețin și următoarele bunuri imobiliare:

  1. Casă de locuit de 566 mp în Năvodari
  2. Apartament de 47 mp în Năvodari
  3. Apartament de 73 mp în Constanța
  4. Apartament de 46 mp în Constanța
  5. Apartament de 44 mp în Constanța
  6. Apartament de 79 mp în Constanța
  7. Apartament de 37 mp în Constanța
  8. Alte categorii de bunuri imobile, 13 mp, în Năvodari
  9. Alte categorii de bunuri imobile, 20 mp, în Constanța
  10. Alte categorii de bunuri imobile, 117 mp, în Năvodari.

Deputatul AUR conduce un Lexus și are două ceasuri de lux. Un superb Ulysse Nardine Monaco, pe care l-a evaluat la 7.000 de euro, și un Longines, în valoare de 1.000 de euro.

Are aproape 15 conturi curente sau fonduri de investiții, printre care un cont de peste 40.000 de euro, unul de peste 30.000 de dolari, unul de peste 60.000 de lei, fonduri de investiții de peste 123.000 de lei.

În 2022, soțul a avut o indemnizație de deputat de 131.083 lei, iar soția una de senator de 129.310 lei. Cei doi au obținut din arenă 11.000 de lei și din chirii 32.400 de lei.

Ambii au fost în AUR. Acum, ambii apar, potrivit declarației de interese completată pe 9 mai, ca vicepreședinți la partidul Alternativa Dreaptă, deși pe site-ul parlamentului îi găsim pe unul la AUR, pe unul neafiliat.

V-ar putea interesa și:

Deputatul Dănuț Aelenei, constănțean, a demisionat din AUR după ce a fost amenințat că va fi călcat cu mașina. Acuzații grave la adresa lui George Simion

USR acuză: senatoarea AUR Evdochia Aelenei își dezvoltă afacerile imobiliare pe spatele tinerilor năvodăreni

AUR vrea să construiască în Marea Neagră insule ca în Dubai. Evghenia Aeleni, senator: „Ca un fel de cartier”

Traficul rutier din Constanța și soluțiile populiste ale politicienilor. Exemplul Gihan Eserghep, PUSL


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De câte ori își permit să mănânce la restaurant constănțenii în comparație cu bucureștenii, clujenii sau spaniolii

mie aug. 23 , 2023
O masă de două persoane în Bucureşti costă 45 de euro, cu doar 10% mai puţin decât la Madrid, deşi salariul mediu net la nivel naţional în România e la jumătate, potrivit unei analize făcute de ZF pe baza datelor Numbeo.com. În ambele cazuri este vorba de suma cheltuită la […]
Restaurant Sofra

V-ar putea interesa și: