Firma unei antreprenoare specialistă în hipnoză, ex-directoarea unor magazine de mezeluri, renovează școli din Constanța și birouri din Consiliul Județean pentru un milion de lei

Rodica Radu alături de soțul său, Ilie (foto: Facebook/Rodica Radu)

Consiliul Județean Constanța plătește 81.594 de lei fără TVA, adică 97.096 de lei, pentru renovarea a două birouri.

Potrivit anunțului de atribuire publicate pe SEAP, este vorba despre lucrări renovare pentru două birouri situate la subsol în clădirea Palatului Administrativ, situate pe bd. Tomis nr. 51. Lucrările constau în: reparații curente, igienizare și zugrăveală, reparații instalație electrica, schimbare usi, achiziție sistem de climatizare ventilare formate din aparat de aer condiționat și ventilator pentru aport de aer proaspăt pentru biroul nr. 1.
Să recapitulăm: zugrăveală, reparații curente, un aer condiționat. Total: 97.000 de lei, adică peste 21.000 de euro.

Am cerut detalii Consiliului Județean Constanța despre aceste două camere.

„Cele două birouri renovate sunt situate la subsolul clădirii în care își desfășoară activitatea Consiliul Județean Constanța, respectiv palatul administrativ, destinația acestora fiind aceea de pregătirea a documentelor în vederea arhivării. Biroul nr. 1 are o suprafață de 96,60 mp, iar biroul nr. 2 este în suprafață de 22.05 mp. Achiziția de lucrări a fost efectuată conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice de către Servicul Achiziții, Analiză Piață, Urmărire Contracte din cadrul CJC”, se arată în răspunsul semnat de președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Am cerut reprezentanților CJC fie să ne lase să fotografiem încăperile renovate, fie să ne trimită câteva fotografii. Am primit trei poze alb negru într-un fișier pdf, din care se poate totuși distinge că avem de-a face cu niște încăperi simple. Poate nu are CJC posibilități tehnice să facă o poză color… Iată fotografiile:

Contractul a fost atribuit firmei Improvement Construct S.R.L, cu sediul în municipiul Constanța, strada Badea Cârțan.

Aceasta nu este singura lucrarea pe care CJC o atribuie direct către Improvement Construct SRL. La finele lui septembrie 2017, CJC a atribuit firmei lucrări la Centrul „Jean Constantin”. Este vorba despre realizarea unei ventilații suplimentare a aerului în cabina de traduceri și în cea de sunet și lumini. Valoarea contractului este de 36.331,34 lei.

Din iunie 2017 până în prezent, deci în circa cinci luni, potrivit datelor publice de pe SEAP, Improvement Construct a mai încheiat contracte de aproape un milion de lei, fără TVA. Cele mai mare, în ordine, sunt:

  1. Lucrări de sistematizare verticală la grădinița Osmocea din comuna Mereni:  338.909.75 lei fără TVA
  2. Renovare școala comuna Siliștea. orașul Murfatlar (suprafață circa 300 – 400 mp) – 248.297,62 lei
  3. Lucrări de amenajare teren sport în incinta școlii Siminoc (circa 800 – 900 mp) – 241.116 lei.

De aici, lucrurile devin și mai interesante.

Firma este condusă de soții Radu Rodica și Radu Ionel. Are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Este înregistrată la Oficiul pentru Registrul Comerțului din decembrie 2012. Între 2012 și 2014 nu a avut activitate (cifra de afaceri a fost zero), iar în 2015 a înregistrat o cifră de afaceri de 50.552 lei și un profit de 29.863 lei. Anul trecut, afacerile firmei au decolat. Potrivit Ministerului Finanțelor, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 807.049 de lei și un profit de 270.076 de lei. Toate acestea, cu un singur angajat.

Improvement Construct
Bilanțul firmei Improvement Construct pe 2016 (sursa: Ministerul Finanțelor)

Radu Rodica dădea interviuri postului TV Neptun din calitate de director general al lanțului de magazine Gepeto.

„Statistic vorbind, vânzarea cărnii de porc într-o periodă de un an este egală cu cea a cărnii de pasăre“, spunea Rodica Radu pentru postul TV. Link video: AICI.

Nu mai lucrează în compania amintită din anul 2014, potrivit declarațiilor reprezentanților Gepeto.
Soții Radu sunt finii deputatului PNL Robert Boroianu.

Radu Rodica este și specialist în hipnoză. Are chiar o pagină de Facebook oficială, deschisă pe 1 martie 2014, Cabinet de terapie prin hipnoza – Rodica Radu. La descriere sunt scrise următoarele:

„Atunci cand esti doborat de greutati, nu privi inapoi prea mult timp. Greselile sunt modul in care viata te invata ceva.” De asemenea, la calificări sunt trecute: instant and rapid hypnosis, hipnoza, Sleep talk, Subliminal Therapy, Trainer of personal developement.

Postează pe pagină mesaje motivaționale, ca de exemplu:

La numărul de telefon afișat pe această pagină răspunde o altă firmă, Mercury Consulting SRL, cu sediul tot în municipiul Constanța. Firma este fondată în 2008 și are ca obiect principal de activitate – „alte activități profesionale, stiintifice si tehnice neclasificate in alta parte”. Ca acționari apar Radu Gica, născut în 1954, și Radu Ionel, născut în 1975, domiciliați la aceeași adresă (cel mai probabil tată și fiu). Firma a avut afaceri de peste 220.000 de lei în ultimii 4 ani și un profit de circa 15.000 în acestă perioadă. Din 2012, Radu Rodica este administrator unic al firmei.

Radu Rodica mai e acționar la firma Claboo World & Media SRL, care are ca obiect de activitate „activități fotografice”, unde în 2014 îl regăsim și pe Bogdan Dumitru, retras ulterior. Firma funcționează la relanti. În 2016 a avut afaceri de 2000 de lei și pierderi totală de 8.027 lei, cu un singur angajat. Radu Rodica și Dumitru Bogdan mai era asociați în firma Claboo World. Radu i-a cesionat acțiunile lui Dumitru, iar firma a fost radiată. Bogdan Dumitru este unul dintre organizatorii Festivalului Scoicilor, alături de Primăria Constanța.

Radu Rodica apare și într-o carte scrisă de deputatul PNL Andreea Paul, căreia îi mulțumește public. Familia Radu, cum spuneam, a fost cununată de deputatul PNL Robert Boroianu.

Am transmis rugămintea acționarilor firmei să ne dea detalii despre lucrare, am avut o discuție telefonică, am revenit cu un sms, dar până în acest moment nu am intrat în posesia unui punct de vedere. Dacă îl vom primi, îl vom publica negreșit.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un fost șef al Poliției Județului Constanța a ajuns director executiv al corpului de control al Gabrielei Firea, la Primăria București

Thu Oct 19 , 2017
Un fost șef al Poliției Constanța a ajuns director executiv al corpului de control al Gabrielei Firea, la Primăria Municipiului București. Este vorba despre Dumitru Catană. Acesta a ocupat funcția de inspector șef al IPJ Constanța din august 2010 până în iunie 2011, când s-a pensionat. Avea 55 de ani. […]
dumitru catana