Firmele lui Gabriel Comănescu au datorii imense către statul român

Grup Servicii Petroliere SA, firma fanion a omului de afaceri constănțean Gabriel Comănescu, a acumulat datorii imense la bugetul de stat

Potrivit celei mai recente raportări a ANAF, care se referă la situația financiară din 31 decembrie 2023, Grup Servicii Petroliere figura cu obligații fiscale necontestate de 140.015.891 lei, formate din obligații fiscale restante principale – 47.361.624 lei și obligații fiscale accesorii – 92.654.267 lei.

La aceste sume se adaugă și datorii către bugetul asigurărilor sociale de stat, care se ridică la 6.159.398 de lei, obligații restante la bugetul asigurărilor de șomaj – 29.420 lei și obligații restante la bugetul asigurărilor de sănătate – 2.496.021 lei în total.

Cu alte cuvinte, firma nu le-a plătit angajaților contribuțiile aferente salariilor.

Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, care este controlată tot e Gabriel Comănescu, are la rândul ei datorii de 3.516.914 lei la bugetul de stat, 8.786.366 lei la bugetul asigurărilor sociale, 3.445.342 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate.

GSP Offshore, o altă firmă a magnatului constănțean, este pe locul 26 în topul celor mai profitabile companii din Constanța, cu un profit de 24.089.995 lei în 2022. Detalii aici: Cele mai profitabile 150 de firme din județul Constanța

Lista rușinii

Agenția Națională de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligațiile fiscale în T4 2023, conform legislației în vigoare.

În „lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligațiile fiscale către Fisc în trimestrul 4 2023. „Lista ruşinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016.

Obligaţiile fiscale pentru T4 2023 sunt aferente perioadei octombrie – decembrie 2023.

Obligațiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârșitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligațiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;

b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;

c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligații fiscale restante şi din desfășurarea de activități economice în mod independent sau exercită profesii libere;

ANAF va efectua modificări “în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligațiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

Lista poate fi consultată AICI


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

7 thoughts on “Firmele lui Gabriel Comănescu au datorii imense către statul român

 1. Nu înțeleg cum publicați așa ceva când știți că nimic,dar nimic nu se va întâmpla cu aceste datori imense și nimeni dar nimeni nu va mișca un deget să facă ceva ,consumați hârtia 🥰,timpul,inteligenta cu articole banale,știute de toată lumea

 2. Un nenorocit de om o jigodie umana !!! Multe familii pling ca acest nenorocit nu ne plateste salariile din oct!!! Nu ne mai trimite transport sa plecam de la munca !! Aude cineva!????

 3. Sunt zeci de ani de când nu își plătește salariații si contribuțiile aferente. Si nu se întâmpla nimic. La hotel Vega din Mamaia închiriază camere cu sute de euro si chiar peste o mie de euro apartament , pentru o noapte. Dar la fel ca si pe ,,Teodosie,, si pe asta îl tine cineva im brațe. O sa ii ajungă pe amândoi blestemele si urările de ,, bine,,. Dar oricum te ai uita, tot justiția cu specialii ei , este de vina. Ca doarme si așteaptă sa ia pensia specială , corupții, supremi si speciali.

 4. ASA ZIȘII „SPECIALII ” !!!
  A-ȚI JURAT SĂ RESPECTAȚII LEGILE ȚĂRII .CARE V-AU PUS LEGEA PE „MÎNĂ ” !
  LEGEA AIA CARE NU TREBUIA SĂ „UMFLAȚII ALE VOASTRE BENEFICII DE PE ULTIMILE 3 LUNII PTR. A AVEA „POMANĂ „DE LA STATUL ROMĂN !
  DE CE NU ATI FOST „FAIR PLAY ” ???
  AVEȚI „HANDICAP” ȘI NU VĂ AJUNGEA CEEA CE URMA SĂ LUAȚI DE LA STAT ?
  BANII MUNCIȚI I PE CARE ÎI LUAȚII CU CÎTEVA LUNII ÎN URMÂ DE A DA LEGEA ASTA !
  LEGE DATĂ DE O INSTITUȚIE CARE ” FAVORIZEAZĂ „FURTUL DE LA STAT !
  CÎȚI BANII AU INTRAT ÎNAPOI LA STAT DUPĂ CE „JUSTIȚIARII ȚĂRII ” ȘI-AU URMAT „JURĂMÎNTUL DEPUS ȘI SEMNAT DE EII „?
  SĂ ÎNȚELEG CĂ AR TREBUII SĂ SE DENUNȚE SINGURII CEI CARE AU ÎNCĂLCAT JURĂMÎNTUL !
  E O LEGE „CARE NU E IN CONSTITUTIA ȚĂRII :
  FORTEZI LIMITA MAXIMĂ ȘI ÎTI E BINE !
  SĂ VEZI CĂDEREA „LIBERĂ ” CUM E !!??

 5. Atâta timp cât manager este Mihai Bratu,compania asta o sa meargă numai în jos…E atât de prost acest Mihai de nu știe nici cum îl cheamă.

 6. in tara asta bogatii fac legea .cei cu bani cumpara tot.o sa ajungem sa ne mobilizam si sa ne facem dreptate singuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vergil Chițac, PNL și PSD pun la cale cel mai mare tun imobiliar din istoria Constanței

Dum feb. 4 , 2024
Stelian Ion, președintele USR Constanța, a atras astăzi atenția că Vergil Chițac, PNL și PSD pun la cale cel mai mare tun imobiliar din istoria Constanței. „Fără nicio reținere, Chițac a dat cărțile pe față și a declarat public că își dorește ca proiectul PSD de construire a șoselei de […]

V-ar putea interesa și: