FITIC vă invită astăzi, în pod, la MINAC

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a III-a, şi-a făcut intrarea în scenă cu spectacolul „Paliativ”, construit pe textul lui Radu Popescu, câştigătorul Consursului de Dramaturgie al FITIC de anul trecut. „Paliativ” spune, spune, frust, povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile în general, într-o tonalitate dulce-amară. Spitalul în care se desfăşoară acţiunea poate fi în orice oraş al ţării, iar întâmplările pot fi ale oricui. Spectacolul este realizat de Art Society Center în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa. În distribuţie: Adrian Dumitrescu, Alina Manţu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan. Scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu. Regia: Cristian Gheorghe.

Cel de-al doilea spectacol, „Opera de trei parale”, după Bertolt Brecht, în regia lui Tiberiu Roşu, coregrafia Getei Răvdan Huncanu, pregătirea muzicală lui Radu Făgărăşan şi Tiberiu Roşu, jucat în premieră în spaţiul neconvenţional „aici”, adică în Parcul Arheologic, de trupa AICI, a recuperat un mesaj important, cu ajutorul tinerilor liceeni constănţeni: cum să rămâi om în mijlocul vieţii zbuciumate, conduse subteran de interese obscure şi axate pe partea materială a vieţii, un material din care, la final, nu mai rămâne nimic. Aplauze la scenă deschisă pentru aceştia tineri talentaţi, care au umplut spaţiul „AICI”, au smuls lacrimi şi râsete, şi au reuşit să transforme o seară de sâmbătă într-o stare de bine.

Vă aşteptăm şi astăzi în toate spaţiile în care se desfăşoară FITIC în acest an: Teatrul de Stat, Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) şi Parcul Arheologic, „AICI”.

La lăsarea întunericului, Florin Zamfirescu și Tania Filip se vor întâlni, mai mult sau mai puțin întâmplător, pe-o bancă, în parc. De-aici se naște o comedie emoționantă în care adevărurile se dezvăluie cu dificultate, dar și cu mult umor și intensitate. Așadar, la Teatrul de Stat Constanța, de la ora 21.00, vă invităm la un spectacol despre căutare, despre singurătate și eșec, dar și despre iubire și speranța de a o regăsi.

Organizatorii vă mulţumesc pentru interesul arătat şi reiterează faptul că intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a III-a este organizat de Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PESTA face ravagii: porcii din două localități, UCIȘI PREVENTIV

Dum sept. 2 , 2018
Astăzi, 02.09.2018, începând cu ora 14.00, s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanța (CLCB), convocată de prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, la propunerea directorului executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Diana Cristescu. În urma confirmării prezenței focarelor […]
pesta porcina africana

V-ar putea interesa și: