Flori și lumânări pentru eroii de la Turtucaia

Duminica ce a trecut, a avut loc la Turtucaia (azi Tutrakan, în Bulgaria) ceremonia de comemorare a eroilor căzuți în luptele din primul război mondial.

Au murit aproximativ 5000 de eroi români, dintre care numai unul este așezat într-un mormânt individual, restul, dormind somnul de veci în gropi comune. Pierderea unor vieți este tragică, însă și mai tragic ar fi dacă nici măcar noi, cei din prezent, nu i-am pomeni cum se cuvine!

„Din România am fost doar câteva persoane, care merg an de an. Aceștia sunt membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Sucursala Constanța și ai Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria, filiala județeană Constanța. A fost depusă o coroană de flori și aprinse lumânări, atât la mormântul ofițerului român, cât și la gropile comune ale eroilor români. Lumânările au fost aprinse în numele tuturor românilor ce au strămoși în acel loc! Dumnezeu să îi ierte!”, au precizat reprezentanții asociației.

Ceremonia a fost organizată de Primăria Tutrakan, cu participarea Marinei Militare din Bulgaria, a Bisericii Ortodoxe Bulgare, a oficialităților din Bulgaria.

Turtucaia este cunoscută ca port pescăresc, dar și pentru bătălia ce a avut loc aici între 1 și 6 septembrie 1916, în timpul Primului Război Mondial, între trupele române și cele bulgare și germane. Bătălia s-a încheiat cu înfrângerea trupelor române, care apărau capul de pod.

Foto: voluntar AMVVD Constanța, Eduard Radu.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Gheorghe Popescu, președintele FC Viitorul Constanța, bolnav de Covid-19

Mon Sep 7 , 2020
FC Viitorul Constanţa anunţă că, în urma unei testări Covid-19 efectuate individual de preşedintele clubului, Gheorghe Popescu, rezultatul a fost unul pozitiv. Gheorghe Popescu nu prezintă niciun fel de simptome. În continuare se va aştepta un răspuns al DSP Bucureşti pentru a se urma procedurile specifice în astfel de situaţii. […]