Florin Cârstocea și Rotary Pontus Euxin au donat echipamente sportive elevilor din Cumpăna

florin cârstocea
Poza de grup făcută imediat după donarea materialelor sportive (foto: Facebook)

Florin Cârstocea, om de afaceri constănțean, a donat, prin una din firmele pe care o controlează, SC Rig Service SA, echipamente sportive elevilor din Cumpăna.

Cu ajutorul acestei firme conduse de Florin Cârstocea și a Clubului Rotary Pontus Euxinus, filiala Constanta, al cărui preşedinte este primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, secţiile de rugby, gimnastică, lupte, scrimă, fotbal copii, juniori si fotbal seniori, vor beneficia de materiale si echipamente sportive noi si moderne, in valoare totala de 120.000 lei.

„Sportul oferă exemple copiilor noştri si contribuie la un stil de viaţa sănătos pentru o naţiune tot mai puternica si mai motivata.” a spus Violeta Butărașcu, reprezentant Rig Service S.A.

Florin Cârstocea nu a fost prezent la eveniment.

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju a ţinut să transmită sponsorilor mulţumirile întregii comunităţi:

„Comuna Cumpăna se mândrește cu un mentor de excepție în persoana doamnei Elena Frîncu, personalitate marcantă în lumea sportului românesc, care a susținut şi susţine în continuare dezvoltarea şi promovarea tuturor disciplinelor sportive ce se derulează în comuna Cumpăna. Disciplinele sportive și sportivi din cadrul Clubului Sportiv „Victoria” Cumpăna și din comuna Cumpăna au obținut de a lungul anilor rezultate deosebite atât pe plan național cât și internațional. Toate acestea au contribuit la decizia sponsorilor de a investi in sportul cumpănean.  Adresez sponsorilor și partenerilor noştri mulţumiri sincere, atât din partea mea, cat si din partea sportivilor cumpăneni, pentru efortul financiar depus, dar mai ales pentru mărinimia sufletului de care aţi dat dovada prin fapta dumneavoastră. Multumesc din suflet domnului presedinte al consiliului de administratie Rig Service S.A. domnul Florin Cârstocea“, a transmis Mariana Gâju.

Florin Cârstocea este beneficiarul faptelor pentru care primarul Constanței, Decebal Făgădău, are un dosar penal la DNA, potrivit Ordinea.ro. Detalii despre fapte puteți găsi AICI.

„Decebal Făgădău este urmărit penal de DNA Constanța pentru o serie de abuzuri prin care s-a autorizat o construcție cu apartamente de lux în stațiunea Mamaia, zona Majestic-Riviera-Rex. De asemenea, Făgădău este acuzat că a emis o nouă autorizație de construire, după ce autorizația inițială a fost desființată de o instanță de judecată. Beneficiarul acestor acte luate la puricat de procurorii anrticorupție este societatea RHC City Crown SRL Constanța, administrată de cunoscutul om de afaceri Florin Cârstocea. Societatea menționată a construit un imobil de șase etaje în vecinătatea complexului de lux ridicat de Viorel Păunescu. Ambele clădiri ocupă terenuri din trupul plajei Mamaia. Cu toate acestea, doar clădirea ridicată de RHC City Crown a atras atenția. S-a întâmplat așa, deoarece societatea care administrează hotelul Majestic a inițiat mai multe procese împotriva RHC, a Primăriei Constanța și a Agenției pentru Protecția Mediului, solicitând anularea autorizațiilor de construire și a avizului de mediu prin care s-a aprobat investiția pe plajă.”, scrie sursa citată.

florin carstocea, decebal fagadau
Florin Cârstocea și Decebal Făgădău, în timpul unui vernisaj de pictură organizat de omul de afaceri, în septembrie 2015 (foto: Constanța 100%)

Tot Ordinea.ro notează că, pe 17 mai 2010, presa mondenă bucureșteană titra că milionarul constănțean Florin Cârstocea a spart 250.000 de euro în clubul Bamboo, la aniversarea vârstei de 50 de ani. Printre cei 1.000 de invitați s-a aflat și primarul de atunci al Constanței, Radu Mazăre.

„În 2009, cu un an înainte de petrecerea fabuloasă, o firmă a lui Cârstocea, pe denumirea ei RHC City Crown SRL Constanța, obținea de la primăria lui Mazăre un certificat de urbanism pentru construirea unui imobil de șase etaje fix pe plaja din fața hotelului Majestic din Mamaia. În scurt timp, firma administrată de Cârstocea a depus o solicitare la Agenția pentru Protecția Mediului. Funcționarii APM au aprobat proiectul, fără a băga de seamă că terenul afectat investiției făcea parte din trupul plajei, așa cum afirmă acum procurorii DNA și cum se vede cu ochiul liber. Prin lege și prin Constituție, plaja aparține statului român, niciun drept privat neputându-se opune dreptului de proprietate publică. Mai departe, societatea administrată de milionarul excentric a obținut o autorizație de construire semnată de viceprimarul Decebal Făgădău. În 2010, asociatul lui Cârstocea, Cornelius Pavel, se lăuda într-un interviu acordat cotidianului Adevărul că apartamentele ridicate pe buza plajei se vor vinde cu 2.500 de euro pe metru pătrat. Cu invidie nedisimulată, acesta dezvăluia că, în vecinătate, în imobilul construit, și tot pe plajă, de milionarul bucureștean Viorel Păunescu, au fost apartamente care s-au vândut cu un milion de euro bucata.”

Detalii puteți citi AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Planetariu pentru nevăzători

Dum dec. 10 , 2017
Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa a inaugurat, astăzi, în foaierul Planetariului din bulevardul Mamaia nr. 255, proiectul cultural „CERUL ÎN MÂINILE TALE – II, PLANETARIU PENTRU NEVĂZĂTORI”. Proiectul este dedicat în special persoanelor cu deficiențe de vedere, dar și publicului larg, și promovează patrimoniul cultural imaterial legat de […]
planetariu pentru nevăzători

V-ar putea interesa și: