Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL

florin citu

Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL).

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîţu.

Demisia deschide calea pentru ca actualul prim ministru, Nicolae Ciucă, să preia șefia partidului.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, și-a exprimat, în mai 2021, susținerea pentru Florin Cîțu, după ce premierul și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, spunând că acesta este ”acea gură de prospețime de care aveam mare nevoie”, reprezentând ”un suflu nou pentru țara noastră și pentru Partidul Național Liberal”.

El a ținut să sublinieze, pe pagina sa de Facebook, că demersul său este în favoarea lui Florin Cîțu și nu împotriva lui Ludovic Orban”, în condițiile în care Orban și Cîțu sunt contracandidați la șefia PNL.about:blank

Ce spunea Vergil Chițac:

  • Premierul Florin Cîțu a adus României acea gură de prospețime de care aveam mare nevoie. Reprezintă un suflu nou pentru țara noastră și pentru Partidul Național Liberal, este inteligent, bine pregătit și un abil comunicator. De aceea, mă raliez cu toată convingerea mesajului domnului Emil Boc, care a spus despre Florin Cîțu că este viitorul PNL.
  • Am încredere în domnia sa pentru că este un om serios și capabil și pentru că ne leagă o prietenie din perioada de luptă comună pe care am dus-o din băncile opoziției parlamentare. Am descoperit cu această ocazie un liberal autentic și atent la echilibrele macroeconomice ale țării, care susține un stat minimalist și care crede că piața trebuie să regleze mecanismele economice și nu statul. Datorită acestei viziuni și a valorilor liberale în care crede Florin Cîțu țara a trecut atât de bine prin criza sanitară, economia nu s-a destabilizat și chiar a început să crească, iar inflația nu a luat-o razna.
  • Nu în ultimul rând, țin să precizez faptul că demersul meu în această competiție politică este în favoarea lui Florin Cîțu și nu împotriva lui Ludovic Orban. Prin urmare, eu voi încerca să conving membrii PNL de ce este bine ca partidul să fie condus de Florin Cîțu și nu de ce nu este bine să fie condus de Ludovic Orban, căruia îi recunosc capacitatea și experiența politică.
  • Prin urmare, îi doresc premierului să continue în același fel și să ofere luciditate României pentru un parcurs cu adevărat remarcabil!

Printre susţinătorii lui Florin Cîţu se numără şi Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Cîțu l-a numit secretar de stat în Ministerul de Externe pe ginerele președintelui Consiliului Județean Constanța.

Şeful organizaţiei municipale PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu, a transmis pe Facebook un mesaj de susţinere a premierului, după evenimentele ce au dus decizia lui Florin Cîţu de a-l revoca pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion. Liderul spune că este necesar proiectul şi că PNL susţine aprobarea sa, însă este nevoie şi de suportul partenerilor din Coaliţie, afirmând că ameninţările cu ieşirea de la guvernare nu ajută. „Vrem să dezvoltăm Constanţa! Vrem să dezvoltăm România! După zeci de ani, în sfârşit avem posibilitatea să facem ceva concret pentru oraşul nostru, pentru judeţul nostru şi pentru ţara noastră. Acum avem un proiect care are la bază un document complet susţinut de o finanţare istorică. Acest proiect se numeşte Planul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”. Sunt 50 miliarde de lei până în 2028, bani pe care primarii şi autorităţile locale îi pot accesa pentru drumuri, gaze, apă şi canalizare”, a transmis şeful PNL Constanţa. 
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Sfârșit de săptămână cu vremea rea în 14 județe din România

sâm apr. 2 , 2022
Pentru gestionarea situațiilor generate de vremea nefavorabilă prognozată încă de ieri, la nivel național peste 5.000 de pompieri au fost la datorie în sprijinul autorităților și a cetățenilor din zonele aflate sub incidența acestora, a anunțat IGSU. Manifestarea fenomenelor meteorologice a produs efecte în 30 localități din 14 județe ale […]

V-ar putea interesa și: