Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat sau cum își pune PNL ștreangul cu propriile mâini

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis a luat act de această decizie şi urmează să facă o declaraţie de presă în cursul serii.

OPINIE: Este o mișcare extrem de proastă a PNL, într-un moment în care România și Europa se află în criză și are nevoie de un guvern capabil să conducă. Gestul PNL, născut dintr-un calcul politicianist, nu îi va ajuta în viitoarele alegeri pe liberali, dimpotrivă.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, joi, că gestul premierului desemnat Florin Cîţu de a-şi depune mandatul este unul “de mare responsabilitate”, precizând că acesta s-a consultat cu colegii din partid înainte să facă acest pas.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat joi că a primit o adresă conform căreia Florin Cîţu a renunţat la funcţia de premier desemnat, adăugând că “se va urma litera Constituţiei”.

„N-am primit nicio notificare, am primit o adresă prin care domnul prim-ministru desemnat, Florin Cîţu, a renunţat la acest atribut. S-a adresat şi instituţiei prezidenţiale. Normal, am deschis şedinţa, am luat act de acest lucru, fiind singurul punct de pe ordinea de zi. Urmează să aşteptăm să intrăm pe litera Constituţiei – preşedintele României să ne cheme la consultări”, a precizat liderul interimar al PSD.

El a anunţat în plen ca membrii Biroului permanent reunit să nu părăsească localitatea, iar deputaţii şi senatorii să aibă în vedere că sâmbătă şi duminică ar putea să fie programate eventuale audieri în comisii, astfel încât Parlamentul să se întrunească “chiar şi luni cu viitoarea propunere desemnat şi de Cabinet şi de program de guvernare”.

Uniunea Salvaţi România apreciază că depunerea mandatului de către premierul desemnat, Florin Cîţu, reprezintă o dovadă a faptului că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost “o şaradă”.

“Premierul desemnat Florin Cîţu şi-a depus mandatul cu o oră înainte de vot! Este dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o şaradă”, a scris USR pe Facebook.

De asemenea, liderul USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a apreciat că PNL dă dovadă de “inconştienţă”, deoarece lasă “ţara neguvernată în plină criză epidemiologică”.

„Cum să laşi calculul politic să primeze în faţa pericolului la care ne expunem cu coronavirus? De ce face PNL asta? Pentru că face calculul meschin că se va eroda la guvernare dacă stă până în toamnă. PNL a preferat să lase ţara în plină criză politică doar ca să iasă bine la alegerile din toamnă. Preşedintele Iohannis a făcut acelaşi joc ca atunci când a numit-o pe Viorica Dăncilă premier. Acela a fost momentul în care Iohannis şi-a câştigat al doilea mandat. Pentru că a fost văzut ca fiind opoziţia principală la PSD. Acum se bazează încă o dată pe faptul că până atunci românii uită. Chiar dacă pe noi ne lasă în plină criză fără guvern. Cum poţi să fii desemnat prim-ministru, să ai voturile din toate părţile pentru că ţara este în criză medicală şi să laşi o ţară întreagă baltă. Asta e România normală? Să vă fie ruşine”, a scris deputatul USR pe Facebook.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța înființează un nou sens giratoriu pe bulevardul Mamaia

joi mart. 12 , 2020
Primăria Municipiului Constanța continuă să adopte măsuri de îmbunătățire a sistemului de transport, conform obiectivelor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Pentru a elimina deficiențele circulației rutiere existente pe bulevardul Mamaia la intersecția cu strada I.G. Duca a fost luată decizia amenajării unui sens giratoriu. În prezent, configurația intersecției în formă […]

V-ar putea interesa și: