Florin Cocargeanu: „Vergil Chițac și-a propus să pună Constanța pe tava rechinilor imobiliari”. Cazul străzii Banu Mihalcea

În zona marcată cu roșu ar putea apărea un nou bloc. USR a dorit să fie parc și parcare. Sirsă foto: Florin Cocargeanu

Florin Cocargeanu, fost viceprimar al municipiului Constanța, demis prin voința primarului Vergil Chițac, a declarat, azi, că ceea ce urmează să se întâmple în ședința de Consiliu Local de joi, arată că „sfidarea și bătaia de joc pe care primarul Vergil Chițac le manifestă fața de constănțeni sunt egalate doar de obediența față de cei care vor să ridice betoane pe fiecare centimetru din acest oraș.”

Acesta a precizat că anul trecut, alături de colegii săi, a votat aprobarea studiului de prefezabilitate pentru regenerarea zonei din capătul străzii Banu Mihalcea unde oamenii au strâns semnături pentru că nu vor ca pe un teren de 454 mp să răsară o altă construcție, la doar câțiva metri de locuințele lor.

Recomandare: Primăria Constanța propune cel mai mizerabil regulament pe care l-am văzut vreodată. Sper că nu va fi votat de consilierii municipali

Pentru acel teren se propunea exproprierea si amenajarea unei parcări și a unor spații verzi.

Florin Cocargeanu spune că era un pas important pentru a împiedica un alt dezastru urbanistic. Pasul următor, firesc, a fost includerea în bugetul din acest an a sumei necesare pentru achiziționarea studiului de fezabilitate.

„Însă, din păcate, acum, după ce Vergil Chițac și consilierii PNL și-au oficializat coaliția cu PSD, în proiectul de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi, ne trezim că primarul vrea să elimine studiul de fezabilitate din buget. Practic, asta înseamnă undă verde pentru dezvoltatorul imobiliar!
Într-o situație similară se află și proiectele pentru terenuri de pe strada Primăverii sau aleea Murelor. Este o nouă dovadă că Vergil Chițac și-a propus să pună Constanța pe tava rechinilor imobiliari.”, a scris Florin Cocargeanu pe pagina sa de Facebook.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “Florin Cocargeanu: „Vergil Chițac și-a propus să pună Constanța pe tava rechinilor imobiliari”. Cazul străzii Banu Mihalcea

 1. Au asfaltat Ferdinand. Au pus niste dale…3 ani? Faceau metrou in timpul asta!! Au asfaltat Ferdinand peste toate canalirarile, stiind ca la Rapublica se inunda! Niciun capac Nu e neacoperit ! Vor sa distruga centrul schimband Ferdinand cu sens unic. Ieri a fost un calvar sa mergi pe Cuza Voda care e ulitza nu strada….si ei vor sa duca traficul spre gara pe acolo….de ce? Pentru cine? Locuitorii nu sunt de acord!!!

  1. Mazare o spus candva ca in situatia in care locuitorii nu sunt de acord n-au decat sa plece din oras !

 2. Domnilor, trebuie aceste constructii de noi blocuri care rasar in nestire!
  Trebuue sa pastram spatiul verde si sa-l extindem. Sa fie mai mult spatiu verde pentru ca este vital oamenilor.
  Daca vom ridica in nestire si alte blocuri in oras, in Constanta vir veni din judetele apropiate si mai multe persoane. Si nu numai din judetele apropiate. Vor aglomera si mai mult orasul asta, traficul si nu vom avea locuri de parcare.
  Asta se va intampla. Pentru ca cineva va trebui sa locuiasca in blocurile noi construite.

 3. Orasul si zona Constantei parca este blestemata .Nu putem sa avem si noi un mediu social, cultural, urbanistic si medical normal? Unde este mediul economoco- industrial de care avem nevoie?. Totul se desfasoara intr- un mediu speculativ de tip oriental adica iavaslic samsaristic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța are elevi excepționali: 16 medii de 10.00 la Evaluarea Națională

mie iun. 28 , 2023
Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, primele rezultate ale Evaluării Naţionale, iar candidaţii nemulţumiţi au la dispoziţie două zile pentru depune contestaţii. Rezultatele finale sunt aşteptate în 4 iulie. În județul Constanța, 16 elevi au obținut note de 10 și la limba română, și la matematică. Se remarcă faptul că o […]

V-ar putea interesa și: