Florin Cocargeanu, viceprimar: „Regulamentul parcărilor ar putea fi modificat în luna februarie”

parcare florin cocargeanu

Echipe ale PNL și USR lucrează, de câteva luni bune, deja, la modificarea regulamentului de parcare actual, care este creație city managerului Felicia Ovanesian (după cum declara Horia Constantinescu). Este un regulament care are multe prevederi proaste și care a păstrat tot ce era mai rău din normele impuse în Constanța de Radu Mazăre.

Inițial, se spera că noul regulament va ajunge la vot în Consiliul Municipal în ianuarie, lucru care nu s-a întâmplat. Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței din partea USR, ne-a explicat de ce. Tot el a afirmat că speră ca proiectul să fie introdus pe ordinea de zi în ședința din această lună.

„Inițial discutasem că ar fi ideal ca proiectul de hotărâre pentru modificarea regulamentului de parcare să intre pe ordinea de zi a ședinței din ianuarie, însă mai sunt chestiuni ce necesită atenție și discuții. Pe lângă asta, anterior introducerii pe ordinea de zi, proiectul trebuie să intre în consultare publică, pentru că modificările sunt majore. Nu sunt divergențe cu colegii de la PNL, colaborăm în continuare pe acest regulament și sperăm că vom ajunge la un numitor comun în cel mai scurt timp, astfel ca proiectul să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței din februarie.”

Una dintre modificări este ca parcarea să fie gratuită, între orele 18.00 și 08.00, în toate zonele. De asemenea, se dorește ca Mamaia să fie încadrată în zona 2, cu două excepții. Acum este doar zonă zero. O altă schimbare ar fi ca în weekend, de vineri, de la ora 18.00 până luni la ora 08.00 să fie gratuit. De asemenea, să se poată închiria locuri de parcare și de către chiriași, dar și de cei care dețin autoturisme în diferite forme.

Se va păstra în schimb sistemul aplicat de Mazăre pentru locurile din spatele blocurilor: primul venit, primul servit.

PNL și USR vor să scadă și tarifele pentru parcare din prezent.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Aproape două milioane de români câștigă numai 1.545 de lei pe lună

Tue Feb 1 , 2022
Economia locală a depăşit numărul de 1,9 milioane contracte de muncă plătite cu salariul minim în ianuarie 2022, conform datelor prezentate de constănțeanul Mihnea-Claudiu Drumea, secretar de stat în cadrul Ministerul Muncii. „Salariul minim este o problemă pe care o dezbatem cu toţii pentru că este o problemă socială extrem […]
lei