Florin Mitroi, de aproape șase ori mai performant decât Vergil Chițac

Florin Mitroi, Vergil Chițac, Bogdan Huțucă. „Pe această bancă stau doi oameni care au adus aproape un miliard de euro fonduri externe în investiții concrete în Constanța”, a declarat acesta din urmă. Sursă foto: Facebook/Bogdan Huțucă

Liderii PNL au prezentat azi câteva cifre prin care vor să demonstreze competențele administrative ale primarului Constanței, Vergil Chițac, și primarului din Valu lui Traian, Florin Mitroi.

Președintele partidului a spus, „scurt pe doi, pentru cei care încă mai au îndoieli”, că Vergil Chițac a atras fonduri europene de 120 de milioane de euro în ultimii patru ani, iar Florin Mitroi, 40 de milioane de euro.

O comparație mai elocventă ar fi cea între fondurile europene atrase pe cap de locuitori, pentru că este evident că nu putem compara municipiul Constanța cu comuna Valu lui Traian.

Așadar, raportat la numărul de locuitori, administrația Vergil Chițac a atras 456 de euro pe cap de locuitor, în timp ce Florin Mitroi a reușit 2.407 euro, deci de aproape șase ori mai mult.

Vergil Chițac a atras fonduri pentru rețea termică nouă, asfaltări bulevarde principale, reabilitări modernizări și dotări unități de învățământ, reabilitări parcuri în oraș. Toate aceste proiecte sunt începute de fosta administrație.

Liderii PNL mai spun că administrația din municipiul Constanța are investiții semnate de 700 milioane, în diverse stadii de dezvoltare: spital municipal, CET nou, stadion tip complex sportiv, bulevard complet nou (Madrid), pasaj nou.

Vă oferim o singură cifră comparativă: Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, are investiții în pregătire de 4 miliarde de euro, deci de aproape 6 ori mai mult decât Chițac.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comisarul european pentru agricultură va vizita Portul Constanța și crama Rasova

lun mai 13 , 2024
Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, efectuează o vizită de două zile (luni şi marţi) în România, informează Comisia Europeană, potrivit Agerpres. Luni, comisarul se va întâlni cu prim-ministrul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Florin Barbu, după care va avea un dialog cu asociaţiile fermierilor şi cu reprezentanţi ai Universităţii […]

V-ar putea interesa și: