Florin Mitroi demonstrează cum se construiesc cartiere noi VIDEO

Florin Mitroi, primarul din Valu lui Traian, demonstrează cum se construiesc cartiere noi.

Așa arată zona F din Valu lui Traian

Pe dealul din localitate se ridică un cartier nou, zona F. Sunt câteva sute de loturi pe care a început deja construcția unor locuințe. Aici va exista și o zonă dedicată unor obiective sociale și culturale. Mai clar, se vor construi o creșă și o grădiniță, pentru că este o zonă destinată în special tinerilor. Primăria a anunțat în primăvara anului că a primit finanțare de aproape 8 milioane de lei pentru aceste construcții.

Dincolo de aceste investiții, este de remarcat modul cum a fost gândit acest cartier. Și de urmat. Primăria s-a ocupat de la bun început de lotizarea terenurilor. Sunt loturi de puțin peste 250 de metri, suficiente pentru a-ți construi o căsuță. Apoi s-a ocupat de ceea ce înseamnă infrastructură. Deși pare greu de crezut, străzile din cartier sunt asfaltate. Ba mai mult, majoritatea au și trotuare. Există cartiere noi în municipiul Constanța, de exemplu, care nu au încă drumuri aceste elemente minimale de civilizație, chiar dacă în ele locuiesc mii de oameni. Și au început să fie construite în urmă cu mai bine de 10 ani!

Se mai remarcă ceva în cartier: din loc în loc sunt puncte trafo, iar pe străzi sunt amplasate căsuțe de unde locuitorii se pot racorda la rețeaua de energie.

La marginea dinspre câmp a cartierului se mai observă ceva interesant. Un rând de copaci plantați relativ recent.

Nu e de mirare că primarul Florin Mitroi este apreciat chiar de adversarii politici. Și nici că toate loturile de casă din zonă s-au vândut și că oamenii s-au apucat de construit.

Completare 11 octombrie

Primăria Valu Traian a anunțat că a obținut bani și pentru o rețea de iluminat public în zona F. Detalii AICI.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.