Focar de coronavirus la Direcția de Sănătate Publică din Constanța

coronavirus

Un focar de COVID-19 a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, după ce patru angajate de la laborator au fost confirmate cu noul coronavirus. Activitatea instituţiei nu este afectată după apariţia acestor cazuri.

Directorul DSP Constanţa, Cristina Schipor, a declarat, pentru News.ro, că cele patru cazuri nu au simptome, iar familiile acestora au intrat în carantină.    

„Sunt patru cazuri asimptomatice. Familiile acestora au intrat în carantină. În cadrul Direcţiei de Sănătate Publică nu au avut contacţi, având în vedere că toată lumea poartă mască. În DSP se face zilnic dezinfecţia”, a afirmat Cristina Schipor.   

Cele patru cazuri au fost descoperite în urma testării personalului instituţiei, conform metodologiei stabilite de autorităţi.   Schipor a menţionat că cele patru angajate lucrează la laborator şi sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Directorul DSP a transmis că activitatea instituţiei nu este afectată în urma apariţiei acestor cazuri.    În judeţul Constanţa au fost confirmate de la începutul pandemiei 1.954 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, 53 dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Până în prezent, 50 de persoane au decedat, iar 1.336 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi (din Constanţa şi alte judeţe).   

În acest moment, sunt 249 de persoane internate, dintre care 210 din judeţul Constanţa şi 39 din alte judeţe.   

De asemenea, în judeţ sunt 815 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 133 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Citește și: Mai multe cazuri de Covid-19 la teatrele din Constanța

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Mai multe cazuri de Covid-19 la teatrele din Constanța

Wed Sep 9 , 2020
Mai multe cazuri de Covid-19 au fost confirmate la Teatrul de Stat Constanța (TSC) și la Teatrul pentru Copii şi Tineret “Căluţul de Mare”. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Cristina Schipor, a declarat, pentru News.ro, că există un focar de coronavirus la TSC. În prezent, au fost confirmate […]
teatrul de stat constanta (2)