Forțele Navale Române au neutralizat două mine marine istorice, în Marea Neagră

Fotografie de arhivă

Structurile participante la Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership Mine Counter Measure Dive 24”, organizat de Centrul de Scafandri, au executat miercuri, 12 iunie, activități specifice pentru descoperirea și neutralizarea a două mine marine istorice, identificate pe timpul unor exerciții executate în anul 2023.

Este vorba de mine istorice, care se aflau la adâncimi foarte mari și nu reprezentau pericole de navigație.

Pentru eliminarea oricărui tip de pericol pentru traficul maritim, Forțele Navale Române, prin grija Direcției Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”, au emis avize de navigatori, prin care au fost indicate raioanele maritime destinate executării distrugerilor de mine și a fost restricționată circulația navelor. Totodată, pe durata desfășurării activităților de neutralizare a minelor marine istorice, navele militare participante la exercițiul „EP MCM Dive 24” au securizat raioanele maritime specificate.

Activitățile de descoperire, identificare și neutralizare a minelor marine au fost executate de scafandrii militari EOD (Explosive Ordnance Disposal), în conformitate cu procedurile operaționale, și contribuie la consolidarea deprinderilor necesare în lupta cu dispozitivele explozive, în special împotriva pericolului actual al minelor derivante din bazinul Mării Negre. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mamaia Nord a ajuns un mic Miami al Europei

joi iun. 13 , 2024
Mamaia Nord, o stațiune aflată în plină dezvoltare pe litoralul românesc, a fost comparată de reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) cu Miami, datorită construcțiilor moderne și dinamice care domină peisajul. Reprezentanții OMD Mamaia Nord au afirmat că cea mai nouă stațiune de pe litoralul românesc al Mării […]

V-ar putea interesa și: