Fost ministru al Apărării, mesaj la pensionarea unui caporal constănțean: „A fost omul de la care am învățat dăruirea și omenia pentru camaradul aflat în nevoie”

Caporalul Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști, a ieșit la pensie după 30 de ani, 6 luni și 18 zile de când  a îmbrăcat pentru prima dată haina militară, pe care spune că a purtat-o mereu cu mândrie și cinste.
Mihai Fifor îi strânge mâna lui Dănuț Albu (dreapta). Foto: Facebook

Caporalul Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști, a ieșit la pensie după 30 de ani, 6 luni și 18 zile de când  a îmbrăcat pentru prima dată haina militară, pe care spune că a purtat-o mereu cu mândrie și cinste.

Momentul a fost marcat și de un fost ministru al Apărării și premier intermediar, Mihai Fifor, care i-a adresat cuvinte frumoase.

Iată ce spune:

„Azi, prietenul meu (ma simt onorat ca mi-a permis sa il numesc asa), caporalul Danut Albu, presedintele Ligii Militarilor Profesionisti a trecut in rezerva. Si asta ar putea fi stirea…daca doar despre asta ar fi vorba.

Pentru mine, insa, Mihai Fifor, fost ministru al Apararii Nationale, pensionarea lui Danut e mult mai mult decat atat. Pentru simplul fapt ca, pentru mine, Danut Albu a fost mereu mai mult decat un camarad din Armata Romaniei.

Pentru mine, Danut Albu a fost omul de la care am invatat daruirea si omenia pentru camaradul aflat in nevoie. Am invatat ca onoarea nu are grad sau functie, ca haina militara si drapelul Patriei devin parte din tine si te insotesc pana cand viata si bunul Dumnezeu aleg sa te alature Ostirii celei mari. Si ele sunt sfinte pentru cel ce a jurat candva credinta Patriei sale.

Danut Albu a fost cel care, cu o modestie iesita din comun a luptat pentru marea lui familiei…zi si noapte. Si tot zi si noapte a mers inainte, fara ezitare, fara teama, portavoce a camarazilor sai.

Niciodata pentru el. Mereu pentru ai lui. “Baietii”…asa cum le spune colegilor si prietenilor lui.

Am atatea amintiri legate de lupta lui Danut Albu pentru ca militarii de la baza armatei sa aiba o viata si o cariera mai bune ca as putea povesti o zi intreaga. N-am sa o fac, insa. Sunt convins ca nu exista SGP-ist care sa nu aiba macar o frantura de poveste cu sau despre Danut. Povesti care, puse cap la cap, fac cat o inima uriasa care a batut si va bate mereu pentru semenii sai. Pentru ca povestea merge mai departe. Iar Danut Albu continua lupta. Pentru fiecare dintre cei care cred in Patrie si in Onoare.

Iar eu, voi continua, la randul meu, sa spun, cu mandrie, ca sunt prietenul si camaradul lui Danut Albu. Si membru onorific in Liga Militarilor Profesionisti din Romania.

Am onoarea sa te salut, Dane! Pensie lunga si frumoasa!

Onoare si Patrie!”

Iată și mesajul de pensionare al lui Dănuț Albu:

„30 de ani, 6 luni și 18 zile au trecut de când am îmbrăcat pentru prima dată haina militară. Mereu am purtat-o cu mândrie şi cinste.

Am văzut, în toți aceşti ani, cum solidaritatea învinge mereu, în orice circumstanțe, şi am învățat că familia mea nu este doar cea de acasă, ci şi cea din unitatea militară.

Am cunoscut eroi, am simțit eu însumi ce înseamnă sacrificiul, am înțeles că fiecare militar merită respectul acordat celui mai înalt grad! De aceea, în urmă cu 10 ani, pasionat de profesia mea şi ferm convins că pot aduce schimbări în bine pentru militarii aflați la baza ierarhiei, am infiintat Liga Militarilor Profesionişti.

Alături de voi, dragi camarazi, am militat pentru drepturile noastre, am vorbit despre neajunsuri şi am rezolvat prin dialog şi implicare o parte importantă dintre ele.

Astăzi, rămân în rezervă, dar cu tricolorul fluturând în suflet şi cu gândul şi fapta alături de voi, de data aceasta doar din postura de preşedinte al Ligii Militarilor Profesioniști. Cu nostalgie, dar multă încredere în viitor, permiteți-mi să vă salut: “Adio, arme şi Fortza LMP!”

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.