Fost prefect, fiu de milionar: a condus beat și a omorât un om. Nu va sta în închisoare

ioan albu accident
Ioan Albu și urmele accidentului pe care l-a produs

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, fiul bogatului om de afaceri Gheorghe Albu, a condus beat și a omorât un bărbat de 44 de ani care șofa regulamentar. Albu, care conducea cu sticla de vin lângă el, nu va merge la închisoare. Judecătorii au decis să-l condamne la trei ani de zile, dar cu suspendare și la 120 de zile de muncă în folosul comunității, la o primărie. Decizia nu este însă definitivă.

Ioan Albu nu a petrecut nicio zi în arest, fiind cercetat sub control judiciar.

Acesta este acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Magistrații de la Judecătoria Medgidia au decis condamnarea fostului prefect la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, fiind stabilit un termen de supraveghere de patru ani. Pe durata termenului de supraveghere, Ioan Albu este să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

„Impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanța. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria/Consiliul Local Cobadin sau Primăria/Consiliul Local Ciocârlia, județ Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere“, potrivit minutei judecătorești.

Magistrații au admis, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă (…) (soția victimei) şi în consecinţă au obligat partea responsabilă civilmente, să plătească părţii civile (în limita plafonului legal) suma de 35.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei.

Mai mult, Judecătoria Medgidia a admis, tot în parte, acţiunea civilă formulată de părțile civile (frații sangvini ai victimei) şi în consecinţă obligă partea responsabilă civilmente să plătească părţilor civile (în limita plafonului legal) câte 20.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei.

Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de părțile civile (…) (persoane care au dezvoltat cu victima legături similare acelora dintre frați) şi în consecinţă obligă partea responsabilă civilmente să plătească părţilor civile (în limita plafonului legal) câte 5.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei.

Decizia de ieri poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

În rechizitoriul întocmit, procurorii din Medgidia arată că, la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (…) pe DN3. În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (…), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul Tudor Aurel, în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel.

Conform magistraților, în autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, în actele oamenilor legii se mai arată că pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin.

După accident, Ioan Albu a fost internat în spital, ca urmare a rănilor suferite.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.