Fosta RAEDPP vrea să plătească 1860 de euro pe metru pătrat pentru renovarea unei clădiri din zona peninsulară

Administrația Fondului Imobiliar SRL a lansat o licitație publică pentru serviciile de proiectare și execuție de lucrări pentru clădirea situată pe strada Callatis nr. 31 din municipiul Constanța, construit în 1896.

A fost înscris în Programul de reabilitare a imobilelor aflate în domeniul public și privat al Primăriei. Valoarea estimată, fără TVA, este de 2.223.153 lei, adică 2.645.552 lei cu TVA inclus.

Imobilul are suprafața construită la sol de 109 mp, o suprafață construită desfășurată de 218 mp și o suprafață utilă de 187,85 mp.

Un calcul simplu arată că fosta RAEDPP vrea să investească 9.190,73 lei pe metru pătrat, ceea ce înseamnă 1860,92 euro, la cursul BNR valabil la ora redactării articolului.

Constanța achiziționează servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări, având în vedere starea tehnică a clădirii, confirmată de prezența tasărilor diferențiate ale fundațiilor, ce au produs fisuri foarte mari în fundații, pereți, planșee și motivat de faptul că structura de rezistență nu mai asigură cerințele minimale la seism, iar clădirea prezintă regularitate parțială în elevație și nici nu există stâlpi și centuri.

Clădirea are regimul de înălțime Demisol+Parter+1E, cu pod utilizabil, cu regularitate parțială în elevație. Este un imobil cu fundații de piatră, structură de zidărie portantă, planșee din lemn, demisol parțial de piatră, acoperișul este șarpantă din lemn, cu învelitoare din plăci de azbociment etc.

Structura de rezistență actuală a construcției este nesatisfăcătoare, fiind încadrată în clasa de risc seismic Rs1, din care fac parte construcțiile cu risc ridicat de prăbușire.

Imobilul nu este încadrat ca monument istoric, dar se află în zonă protejată – zona peninsulară a municipiului Constanța.

Reamintim că fostul RAEDPP a fost transformat în societate comercială de administrația Chițac.

Sursă foto: Google Earth


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SMURD Constanța împlinește astăzi 15 ani

lun aug. 28 , 2023
La 28 august 2008, în Dispeceratul pompierilor se primea primul apel de urgenţă pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Constanţa. Au trecut 15 ani de la acel prim apel. „Odată cu trecerea timpului şi SMURD-ul a crescut: am început cu 3 echipaje (unul de terapie intensivă mobilă […]

V-ar putea interesa și: