Fostul prefect al Constanței, care a provocat un accident mortal, a dat în judecată firma de asigurări

ioan albu accident

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a contestat decizia Tribunalului Constanța luată în dosarul în care a fost chemat în instanță de firma de asigurări Generali Romania Asigurare Reasigurare SA.

Albu fusese dat în judecată de firma de asigurări după accidentul rutier mortal provocat, conform magistraților, de fostul prefect, și pentru care a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. După decizia de condamnare, Generali Romania Asigurare Reasigurare SA l-a chemat în instanță pe fostul prefect.

În primă instanță, tribunalul a admis în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect pretenţii – acţiune în regres și au decis obligarea lui Ioan Albu la plata către firma de asigurări Generali Romania Asigurare Reasigurare SA:

  • 568.828,50 lei, cu titlul debit principal, reprezentând despăgubiri achitate de reclamantă în temeiul poliței RCA (…), încheiate pentru autoturismul marca Land Rover, cu numărul de înmatriculare (…); 
  • dobânda legală penalizatoare aplicată la suma de 3.837,00 lei, calculată începând cu data de 26.11.2020 și în continuare, până la achitarea efectivă și integrală a acesteia; 
  • dobânda legală penalizatoare aplicată la suma de 389.904,00 lei, calculată începând cu data de 03.12.2020 și în continuare, până la achitarea efectivă și integrală a acesteia; 
  • dobânda legală penalizatoare aplicată la suma de 174.737,50 lei, calculată începând cu data de 15.12.2020 și în continuare, până la achitarea efectivă și integrală a acesteia; 
  • dobânda legală penalizatoare aplicată la suma de 350,00 lei, începând cu data de 22.12.2020 și în continuare, până la achitarea efectivă și integrală a acesteia.

Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de fostul prefect la Curtea de Apel Constanța.

Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.

Tată prefectului, Gheorghe Albu, este unul dintre cei mai bogați constănțeni.

Reamintim că la data de 16 februarie 2020, în jurul orei 19:15, Ioan Albu a condus pe drumurile publice, spun procurorii, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (…) pe DN3.

Tot maigistrații mai arată că în timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (…), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul T.A., în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel.

În luna noiembrie 2020, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța (Valentina Boboc și Georgiana Tudor Anghel) au decis condamnarea definitivă a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, prin decizia de condamnare, Curtea de Apel a majorat cuantumul daunelor morale la care a fost obligată partea responsabilă civilmente Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., către părţile civile (…) (fraţi ai victimei) la câte 20.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data prezentei decizii şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a criticat dur profitul record realizat de Administrația Porturilor Maritime Constanța VIDEO

sâm mart. 12 , 2022
Cea mai profitabilă companie din județul Constanța este Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, care, așa cum îi spune numele, administrează porturile. În 2020, APMC a obținut un profit brut din exploatare de 145.896.620 lei, adică de 4.098.203 lei pe zi. Ca să aveți un ordin de mărime, pe locul al […]
Daraban Port Constanta 2

V-ar putea interesa și: