Fostul viceprimar al Constanței a început să ia orașul la pas

Fostul viceprimar al Constanței, Costin Răsăuțeanu, a anunțat demararea proiectului „Constanța la pas”.

„Ne propunem să identificăm problemele și să găsim împreună, în parteneriat și dialog permanent cu mediul privat constănțean, soluții imediate pentru a salva turismul în orașul de la malul mării. Împreună cu reprezentanți ai mediului privat membri ai board-ului director al Organizației Patronale Mamaia-Constanța, am luat la pas, pentru început, stațiunea Mamaia.”, a anunțat actualul consilier municipal PSD.

Răsăuțeanu afirmă că , deși suntem în luna aprilie, reprezentanții autoritații publice locale nu au realizat lucrările care intră în responsabilitatea lor. „În schimb, pun multă presiune pe agenții economici și așa vitregiți în cel de-al doilea an al pandemiei, cu afaceri inchise sau limitate și lipsă de resurse specifice.”, spune el.

În opinia sa, stațiunea Mamaia arată așa:

· spații verzi pârjolite si neîngrijite, domenii publice pline de peturi, resturi menajere etc.; copaci netoaletați, copăcei uscați sau rupți;
· saci neridicați plini de gunoi;
· panouri de afisaj ruginite si pline de hârtii rupte; lipsa signalistică specifică în statiune;
· mobilierul urban achiziționat prin fonduri europene este lăsat de izbeliște si neîntreținut;
· bănci care necesită cosmetizare, copertine rupte, rigole pline de nisip;
· iluminatul public nefuncțional;
· zona de promenadă este invadată de nisip; bolarzii sferici care au rol de protecție sunt dislocați haotic;

„Domnule primar, stațiunea Mamaia arată deplorabil. Ieșiți din birou si pregătiți stațiunea pentru începerea sezonului estival!Dacă aceasta este radiografia stațiunii la ora actuală, autoritățile locale trebuie să intervină acolo unde este treaba lor să o facă.
Este important să lucrăm împreună, nu să arătăm cu degetul și să punem sarcini în cârca unor muribunzi – căci așa este acum mediul privat al turismului constănțean- crezând că așa ne-am bifat misiunea. Autoritatea locală trebuie să facă front comun cu agenții economici; comunicarea cu aceștia nu înseamnă doar schimb de hârtii și somații. Trebuie să punem urgent în cap de listă stațiunea Mamaia, să fim alături 100% de hotelieri si de proprietarii de restaurante, să opereze cât mai bine în acest scurt sezon și să convingem turistul român că aici va fi în siguranță!”, mai spune Costin Răsăuțeanu.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.