FOTO. 3, 2, 1, start ! Elevii de la Școala ”Gheorghe Țițeica” au propus o pauză pentru mișcare

scoala titeica

La propunerea Consiliului Elevilor Școlii Gimnaziale nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” și în colaborare cu Biroul de Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate, prin persoana doctoriței Loti Popescu și asistentei Laura Halmache, în instituția școlară sus-numită s-a implementat, începând cu data de 2 mai, un proiect intitulat ”Pauza pentru mișcare”.

Obiectivele principale ale acestui proiect sunt stimularea gustului pentru mișcare, pentru activitățile derulate în aer liber, pentru sport în general, dar și lupta împotriva unui stil de viață nesănătos și a obezității infantile. Ce presupune, de fapt, această acțiune? În primul rând, a fost nevoie de o hotărâre a Consiliului profesoral prin care pauza de mijloc atât din programul de dimineață al claselor primare, cât și din programul de după-amiază al claselor gimnaziale să fie mărită la 20 de minute. Apoi, cu ajutorul profesorilor de educație fizică și al câtorva elevi ce practică sport de performanță, mai ales gimnastică, s-au elaborat miniprograme de exerciții fizice de 10 minute. Astfel că, la pauza mare, atât elevii, cât și profesorii ies în curtea școlii la locurile stabilite pentru fiecare clasă și desfășoară activitățile de mișcare.

Pentru elevi, satisfacția este triplă. În primul rând, aceștia sunt mulțumiți pentru că acceptarea propunerii lor de către profesori dovedește că există un parteneriat real între dascăli și elevi. În al doilea rând, coeziunea dintre elevi și profesori crește, aceștia simțindu-se bine, amuzându-se împreună. În sfârșit, efectul pozitiv al mișcării se simte în starea psihică a tinerilor, elevii de gimnaziu terminând, în plus, programul de mișcare cu câte un dans, de la horele tradiționale la dansuri latino.

Dorim ca mișcarea să devină un modus vivendi în rândul elevilor noștri. Am dat curs dorinței elevilor noștri cu mare încântare, deoarece suntem îngrijorați de statisticile privind obezitatea infantilă, privind apariția unor boli cronice pe fondul sedentarismului. Stă în puterea noastră să stimulăm gustul pentru mișcare și, implicit, pentru o viață sănătoasă.”, a declarat Sorin Cernăianu, directorul Școlii ”Gheorghe Țițeica”, profesor de educație fizică.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ce-mi doresc de la Constanța de ziua ei

Sun May 21 , 2017
Deși ar fi putut să fie unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării, Constanța este un oraș cu multe, prea multe probleme. Cei care l-au condus până acum au distrus mare parte din el, pe alocuri iremediabil. Astăzi, de ziua Constanței, mă întreb cum aș vrea să arate orașul […]
constanta