FOTO. Alegeri la UDTTMR și marș în memoria victimelor surghiunului. Gelil Eserghep: ”Le mulțumesc atât celor care m-au susținut, cât și celor care m-au contestat”

mars comemorativ Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat sâmbătă, 20 mai 2017, congresul național în cadrul căruia Gelil Eserghep a fost desemnat prin vot președinte al organizației până în anul 2020.

Au fost înscriși pe liste 302 delegați, dintre aceștia fiind prezenți la congres 286. S-au înregistrat 272 de voturi pentru, unul împotrivă și restul, anulate. Gelil Eserghep a fost singurul candidat înscris în cursa pentru funcția de președinte al UDTTMR, el candidând din partea filialei Constanța.

Sperăm ca odată cu aceste alegeri să revenim la o stare normală a lucrurilor, să lăsăm deoparte neînțelegerile și luptele interne și să începem să ne concentrăm din nou pe adevăratul nostru scop. Le mulțumesc atât celor care m-au susținut, cât și celor care m-au contestat. Competiția este binevenită în orice domeniu, iar criticile constructive sunt, de asemenea, binevenite. Trebuie să înțelegem, însă, acum, cu toții, că următorul pas pe care trebuie să îl facem este acela al promovării interesului comun al comunității. Este nevoie acum mai mult ca oricând să uităm de disputele interne și să ne concentrăm pe găsirea unor soluții viabile pentru continuarea activității uniunii, chiar și în condițiile date, fără sprijinul financiar de la statul român. UDTTMR a continuat și va continua desfășurarea tuturor acțiunilor, iar pentru acest lucru nu pot decât să le mulțumesc oamenilor, tuturor celor care au înțeles că nu trebuie să ne dăm bătuți și este nevoie de unitate și de înțelegere pentru a merge mai departe”, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

După congres, aproximativ 500 de delegați și alți membri ai comunității au participat la un marș comemorativ în memoria victimelor care au pierit în timpul Surghiunului din 18 mai 1944. Marșul s-a desfășurat pe traseul Gara Constanța (parc) – Bd. Ferdinand– Bd. I.Gh. Duca – Str. Ștefan cel Mare – Str. Mihai Viteazul – Bd. Ferdinand – Bd. Tomis (Platoul din fața Instituției Prefectului – Județul Constanța). Reprezentanții UDTTMR au depus un memoriu la Consulatul Republicii Turcia, unde au fost așteptați de către consulul general Mustafa Uygar Sertel, la cel al Federației Ruse la Constanța, unde a fost depus în cutia poștală, și la Instituția Prefectului Județului Constanța, unde participanții la marș au fost așteptați de subprefectul Levent Accoium.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dragoș Pătraru vine în Constanța, pe 26 mai

Dum mai 21 , 2017
Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța vă invită la #DialogDespreViitor cu Dragos Patraru. Realizatorul emisiunii Starea Nației vine la Constanța pentru a vorbi cu tinerii constănțeni despre provocările carierei de jurnalist și pentru a dezbate cu aceștia cele mai arzătoare probleme din societate. E venimentul va avea […]
dragos patraru

V-ar putea interesa și: