FOTO Alpiniștii Nicu Rotaru și Mihai Nenciu, lecție emoționantă pentru elevii de la Școala Gheorghe Țițeica

Nicu Rotaru și Mihai Nenciu scoala gheorghe titeica
Mihai Nenciu și Nicu Rotaru le vorbesc elevilor de clasa a VI-a de la Școala Gheorghe Țițeica, luni, 8 aprilie 2019, în timpul programulu „Școala altfel”

Alpiniștii Nicu Rotaru și Mihai Nenciu au fost profesori, luni, 8 aprilie.

Le-au predat elevilor din clasele a VI-a D și a VI-a C de la Școala Gheorghe Țițeica din Constanța o lecție emoționantă.

„Școala altfel a însemnat astăzi o lecție de viață despre curaj, rezistență, hotărârea de a dori să fii cel mai bun, visuri împlinite și visuri de urmat încă, pasiune și speranță. Cu Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, alpiniștii care au escaladat recent Aconcagua, punând tricolorul românesc în bătaia vântului, la 6.962 de metri.”, spune Veronica Diana Hagi, diriginta uneia din clase.

Copiii au fost ochi și urechi timp de două ore, în care cei doi le-au povestit ce înseamnă să fii alpinist și câteva din întâmplările de pe munte. Lecția a fost interactivă: Nicu Rotaru și Mihai Nenciu au organizat un concurs, iar premiul a fost cu adevărat inedit: o piatră de pe Aconcagua.

Alpiniștii Nicu Rotaru și Mihai Nenciu au fost profesori, luni, 8 aprilie.

Le-au pus în spate rucsac, căști pe cap, i-au băgat în saci de dormit, le-au arătat cele trei rânduri de bocanci, trei rânduri de mănuși, trei rânduri de pantaloni pe care le poartă pe munte, le-au desenat cele mai înalte vârfuri de pe cele șapte continente, le-au spus că femeile sunt la fel de bune precum bărbații, la acest sport, sunt la fel de rezistente.

Dacă sunteți profesor și vreți ca cei doi să le vorbească elevilor, îi puteți contacta pe pagina de Facebook (AICI și AICI), vor fi bucuroși să stea de vorbă cu ei.

Nicu Rotaru și Mihai Nenciu au reușit să cucerească vârful Aconcagua, din Argentina, cel mai înalt din ambele Americi și din afara Asiei.

Au ajuns în vârf pe 21 ianuarie 2019, după un urcuș de 13 zile, și la ora 12.49 au desfăcut acolo steagul României. A fost o încercare extrem de grea, mai dificilă decât s-au așteptat cei doi.

„A fost crunt, dincolo de orice imaginație. Erau minus 38 de grade. Ne-am mișcat degetele din bocanci și mănuși continuu timp de 12 ore, altfel degeram. Toate vârfurile de peste 7.000 de metri sunt poziționate aproape de Ecuator, Aconcagua este cel mai îndepărtat. Cei 7.000 de metri de aici se simțeau ca 8.000 de metri”, ne-a spus Mihai Nenciu.

Mai mult despre această ascensiune puteți citi mai AICI.

Mai jos puteți urmări o emisiune difuzată de Dobrogea TV despre ascensiunea celor doi pe Aconcagua.


Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trafic blocat pe străzile Răsuri și Vârful cu dor din Constanța

Tue Apr 9 , 2019
Pentru remedierea unor avarii survenite astăzi – 09 aprilie 2019, pe străzile Trandafirului și Vârful cu Dor, din municipiul Constanța, echipele de intervenţie ale RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto astfel: – Strada Răsuri, tronsonul cuprins de străzile Trandafirului și Portiței, în intervalul orar 09,00 – 13,00.- […]
raja