FOTO Au donat sânge pentru un bilet la Neversea sau Untold

Două persoane donează sânge în autocarul pus la dispoziție de organizatorii Neversea și Untold (foto: Constanța 100%, 23 iunie 2018)

Sâmbătă dimineață erau 18 grade în Constanța și vântul bătea cu peste 50 de kilometri pe oră. Asta nu a împiedicat peste o sută de persoane să vină în piața Ovidiu, pentru a dona sânge în cadrul campaniei Blood Network, inițiată de organizatorii festivalurilor Untold și Neversea. Până la ora 10.00 se strânseseră peste 100, o cifră bună pentru o zi de donat sânge.

A fost acolo și Alina Dobrotă, şefa Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța, care ne-a spus că, într-o zi normală, se strâng circa 50 de pungi de sânge. Donatori vin mai mulți, dar circa unul din cinci nu poate dona, din diverse motive.

„Nu există o criză de sânge, dar există o nevoie constantă. Ar fi bine dacă am mai avea 20-25 de donatori pe zi. Am remarcat însă, la nivelul județului, că de la 1 aprilie numărul mediu pe zi al donatorilor a scăzut”, a spus Alina Dobrotă.

Au existat zile cu numai 22 -23 de doritori. Orice fel de acțiune prin care oamenii vin să doneze este binevenită.

Așadar, în două ore au donat de două ori mai mulți oameni decât într-o zi obișnuită.

Am discutat și cu o parte din cei care au venit la acțiune.

„Am donat acum două luni și jumătate și acum a venit momentul când o puteam face din nou. Sunt din Brașov, sunt în Constanța în vacanță, iar când am văzut o știre la Pro TV despre această campanie și am venit”, ne-a spus un tânăr.

Majoritatea celor care au venit ieri aveau până în 30 de ani. Fiecare a donat circa 450 ml de sânge.

Acțiunea propriu-zisă s-a petrecut într-un autocar dotat cu tot ce este nevoie. Medicii le-au luat tensiunea celor care au venit, le-au făcut un scurt consult, i-au supravegheat după, pentru a fi siguri că totul e în regulă.

Caravana va fi în piața Ovidiu din Constanța și mâine, 24 iunie, de la ora 8.00 până spre ora 14.00.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”20″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Arată slideshow]” template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Cine donează sânge la caravana mobilă și se înscrie în baza de date Și Eu Donez (reteaua.sieudonez.ro) primește un bilet gratuit de o zi la UNTOLD sau la NEVERSEA. Toți cei care donează sânge la centrele de transfuzii din întreaga țară și intră în rețeaua „Și Eu Donez”, vor primi reducere la abonamente pentru festivalurile UNTOLD sau NEVERSEA.

Festivalierii care donează la unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze, în funcție de festivalul la care vor să ajungă, site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea Blood Network, unde trebuie să completeze formularul solicitat și să atașeze o poză cu adeverința de donator. Mai apoi vor primi pe adresa de mail un cod cu care vor putea achiziționa abonamentele cu reducere:

  • la UNTOLD la prețul special de 499 de lei plus taxe din prețul final de 650 lei + taxe al abonamentului
  • la NEVERSEA la prețul special de 399 de lei plus taxe din prețul final de 550 lei + taxe al abonamentului.

EDY CHEREJI, director de Marketing și Comunicare UNTOLD&NEVERSEA, a declarat:

„În fiecare an ne dorim ca această campanie să se dezvolte în cât mai multe orașe din România. Dacă în anii trecuți aveam caravanele mobile de donare de sânge în 4 orașe din țară, în acest an campania a crescut cu încă două orașe: Iași și Brașov. Pentru anul viitor ne gandim să mai adăugăm în listă și alte orașe și de ce nu, să mergem cu această campanie și peste hotare. “

În acest moment, rețeaua donatorilor benevoli de sânge de pe platforma Și eu Donez înseamnă 5200 de membri.

ANNA-KATHARINA SCHEIDEREITER, Manager CSR Kaufland România, a spus:

„Ne-am alăturat cu bucurie campaniei Blood Network, pentru al treilea an consecutiv. Dincolo de importanța donării de sânge, proiectele Untold și Neversea ne surprind prin spirit inovativ, originalitate și creativitate. Ne dorim să găsim modalități de a motiva donatorii și suntem conștienți că împreună putem salva vieți.”

ALEX LIVADARU, co-fondator Si eu Donez, a precizat:

„Criza de sânge despre care auzim că lovește atât de des spitalele românești are două soluții: educația și tehnologia. Partenerii noștri, cel mai mare eveniment muzical din România, UNTOLD și cel mai mare festival de la malul Mării Negre, NEVERSEA, realizează an de an cea mai de impact campanie națională de informare și educare cu privire la nevoia de sânge. Ei reușesc să vorbească despre lipsa sângelui din spitale prin caravana Blood Network și ajung la acel public minunat, tinerii. În acest parteneriat, Asociația Și eu donez oferă platforma de tehnologie, oferind acces în singura Rețea a Donatorilor de Sânge din România”

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, partener oficial al UNTOLD 2018 și în parteneriat cu platforma Și Eu Donez, dar și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Campania a ajuns și în orașele Cluj-Napoca, Brașov, București, Iași, Timișoara și București.

Campania Blood Network în 2017 a însemnat peste 700 de donatori la cele 4 caravane mobile de donare de sânge și peste 1500 de donatori la centrele de transfuzii din întreaga țară.

NEVERSEA 2018 va avea loc în perioada 5-8 iulie la Constanța, iar UNTOLD 2018 va avea loc în perioada 2-5 august la Cluj-Napoca.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Delfinariul, luat cu asalt de turiști FOTO

Sat Jun 23 , 2018
Sute de oameni au venit să vadă reprezentațiile delfinilor și leilor de mare Delfinariul din Constanța a fost luat cu asalt de turiști, sâmbătă, 23 iunie. Sute de persoane au venit să vadă reprezentațiile mamiferelor, dar și pe cele ale leilor de mare. La reprezentația de la ora 11.00, toate […]
delfinariu