FOTO Ce se întâmplă în Constanța când bate vântul tare

Schelele amplasate pe un bloc din Aviatorii Residence Constanța stau să cadă. Circulația în zonă a fost interzisă (foto: Primăria Constanța)

Vântul a făcut probleme noaptea trecută în Constanța: copaci căzuți, schele desprinse, semafoare smulse și panouri publicitare doborâte.

Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei Municipiului Constanța intervin la solicitările primite prin dispeceratul instituției sau prin serviciul de urgență 112 cu echipe formate din alpiniști, drujbari și țapinari. Până acum a fost necesară intervenția echipelor în peste 30 de cazuri.

De asemenea, angajații companiei de salubrizare sunt pe teren și acționează la degajarea trotuarelor și a părții carosabile de crengile căzute.

Circulația rutieră a fost restricționată total pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Campus din cauza unor schele amplasate pe un bloc aflat în construcție, parte din Aviatorii Residence Constanța, ce puteau fi doborâte de vântul puternic. A fost nevoie de intervenția polițiștilor locali și a celor de la Poliția Rutieră pentru dirijarea traficului.

Echipele Confort Urban au intervenit pentru înlocuirea semafoarelor căzute și repunerea în funcțiune a celor afectate de penele de curent.

De asemenea, muncitorii au înlocuit indicatoarele rutiere doborâte de vânt și le-au curățat pe cele acoperite cu zăpadă. Echipele au intervenit si pentru degajarea carosabilului de un panou publicitar de mari dimensiuni care a fost doborât de vântul puternic pe bulevardul Mamaia. Un alt panou publicitar a fost înlăturat azi noapte de echipele municipalității după ce fusese avariat și punea în pericol circulația rutieră.

Municipiul Constanța se află până la ora 13:00 sub cod portocaliu de vreme severă. Vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Echipele municipalității acționează în permanență încă de noaptea trecută și vor fi la datorie până când toate sesizările vor fi soluționate.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța a reprezentat România la Parlamentul European Strasbourg

Thu Feb 6 , 2020
Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Constanța a reprezentat România la Ziua Euroscola, la Parlamentul European Strasbourg, în 30 ianuarie 2020. Delegația colegiului a fost formată din 24 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, însoțiți de profesorii coordonatori, Claudia Portase și Nicoleta Benchea.          Tinerii, împreună cu peste 450 […]