FOTO. Cea mai frumoasă săptămână din ”Școala Altfel” a fost la Gheorghe Țițeica

scoala altfel gheorghe titeica

Ultimele cinci zile lucrătoare ale lunii mai au fost dedicate de către Școala ”Gheorghe Țițeica” din Constanța programului național ”Școala Altfel”. Educatorii instituției sus-numite și-au propus ca obiectivele majore ale acestui proiect să fie legate, anul acesta, de trei deziderate de maximă importanță: cultivarea dorinței de voluntariat, cunoașterea comunității locale prin întâlniri cu membri ai acesteia, promovarea sportului ca stil sănătos de viață.

Cea mai importantă activitate de voluntariat a fost dedicată unei acțiuni umanitare. Una dintre fostele eleve ale Școlii ”Gheorghe Țițeica”, al cărei nume nu îl vom dezvălui pentru a-i proteja intimitatea, șefă de promoție la momentul respectiv, elevă olimpică la mai multe materii și admisă ulterior la o prestigioasă facultate din Marea Britanie, trece printr-o grea suferință ce a impus mari costuri de spitalizare. Cadrele didactice au făcut cunoscută povestea sa părinților și elevilor și împreună s-au mobilizat pentru o strângere de fonduri prin comercializarea unor flori plantate în ghivece pictate de elevi, a unor tablouri pe pânză, a unor prăjituri făcute în familie și prin vânzarea de bilete la minispectacole organizate de câteva clase ale ciclului primar.

Tot în cadrul acțiunilor de voluntariat se înscrie și proiectul ”Îmi pasă de tine”, în care aproximativ 70 de elevi de gimnaziu au cumpărat bilete la teatru pentru copiii din Centrul de plasament ”Antonio” care învață la Școala Gimnazială nr.19. Ei au vizionat împreună spectacolul „Căsuța poveștilor”, la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski”, în distribuția căruia sunt actori și 12 elevi din clasa a V-a A din cadrul Școlii „Gheorghe Țițeica”. A fost o explozie de bucurie, copiii au dansat, au cântat, au dat mâna cu actorii, într-o atmosferă de basm, atât pe scenă, cât și în sală.

În altă ordine de idei, pentru cunoașterea mai bună a comunității locale s-au organizat vizite la diferite instituții, dintre care amintim: Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Radio Constanța, Biblioteca Județeană ”Ioan.N. Roman”, Muzeul de Istorie Națională și Arhelogie, Muzeul de Artă, Muzeul Marinei.

Nu au lipsit nici tururile ghidate în centrul vechi al orașului ori întâlnirea cu infanteriștii marini americani ai Black Sea Rotational Force 17.1 de la baza din localitatea Mihail Kogălniceanu. Aici, elevii de la ”Gheorghe Țițeica” s-au întâlnit cu primarul Constanței, Decebal Făgădău, cu Bogdan Artagea, directorul general al Aeroportului internațional ”Mihail Kogălniceanu”, cu colonelul Steven Shepard, comandantul regional al Black Sea Area Support Team. Expoziția a cuprins aeronave militare, echipamente de deservire la sol, tancuri, un elicopter IAR 330 PUMA și o aeronavă de vânătoare MIG 21 Lancer și una Eurofighter Typhoon, ca și alte mijloace tehnice aeroportuare. Copiii s-au urcat pe tancuri, s-au camuflat în culori pământii, au simulat exerciții de luptă.

Nu în ultimul rând, în această săptămână, s-au organizat competiții sportive de șah, fotbal, tenis de masă și tenis de câmp, în care au fost angrenați atât elevi ai ciclului primar, cât și gimnazial. Apetitul tinerilor pentru mișcarea în aer liber a fost încurajat de educatorii de la Școala ”Gheorghe Țițeica” și prin excursii în aer liber și prin vizitarea unui parc de aventuri din Neptun. (Paradis Land)

Considerăm că Săptămâna altfel este unul dintre cele mai reușite proiecte implementate în învățământul românesc de după Revoluția din decembrie. Libertatea de a organiza ateliere de lucru în funcție de interesele coiilor, de a petrece mai mult timp cu elevii în afara școlii, de a cunoaște cât mai multe aspecte din viața comunității sunt principalele beneficii ale acestui program.”, a declarat directorul adjunct al unității de învățământ constănțene, Cici-Corina Vlad.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Cum își iau adio de la facultate studenții de la Medicină din Cluj?

joi iun. 1 , 2017
În fiecare an studenţii din anul VI de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMF) Cluj-Napoca sărbătoresc încheierea facultăţii într-un fel inedit. Nu se ştie cine a făcut tradiţia sau de cât timp datează, însă cu siguranţă mediciniştii clujeni au unul din cele mai originale moduri de a spune la revedere […]

V-ar putea interesa și: