FOTO Comandor NATO la bordul unui dragor maritim românesc

 Comandantul grupării NATO, comandorul Alessandro Falcone (Italia), s-a îmbarcat la bordul  dragorului maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu”
Comandantul grupării NATO, comandorul Alessandro Falcone (Italia), s-a îmbarcat la bordul dragorului maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu”

Gruparea navală NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), din care face parte și dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM 29), a părăsit luni, 29 iulie, portul Eregli din Turcia și a reînceput exercițiile în Marea Neagră.

Comandantul grupării NATO, comandorul Alessandro Falcone (Italia), s-a îmbarcat la bordul navei militare românești, iar operațiunile SNMCMG-2 au fost coordonate de la bordul DM 29.

 Comandorul Alessandro Falcone a urmărit atent manevrele de plecare a navelor grupării din portul turcesc, după care a asistat la un exercițiu de dragaj mecanic, executat de marinarii militari români. Oficialul NATO a fost impresionat de modul de planificare, organizare și de execuție a manevrelor de la bord, toate desfășurându-se în deplină siguranță, în ciuda unei hule puternice.

La sfârșitul vizitei, comandorul Falcone a specificat că avem tehnică diferită, dar, prin profesionalismul de care dăm dovadă toți membrii grupării și prin camaraderia ce ne unește, reușim să îndeplinim misiunile primite. Înainte de a coborî de la bord, comandantul SNMCMG-2  i-a felicitat pe marinarii români și le-a mulțumit pentru contribuția adusă la succesul misiunii grupării NATO în Marea Neagră.

Dragorul maritim 29 și-a încheiat activitatea în Marea Neagră și urmează să intre miercuri, 31 iulie, în portul Constanța.

„NATO rămâne pentru România unul dintre pilonii principali ai politicii externe și de securitate. Angajamentul continuu al țării noastre și al Aliaților pentru securitatea și apărarea comună asigură credibilitatea și relevanța NATO, în beneficiul tuturor statelor membre, precum și pentru consolidarea securității europene și euro-atlantice. Suntem uniți de aceleași valori democratice, împărtășite de toți membrii Alianței, alcătuind o comunitate puternică și unită, capabilă să răspundă tuturor amenințărilor, indiferent de tipul lor sau de zona de proveniență. Prin misiunile executate împreună cu partenerii noștri, Forțele Navale Române sunt un furnizor credibil de securitate pe flancul estic al NATO și UE.”, au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arhiepiscopia Tomisului: Petrecerile după botez, în post, sunt interzise pentru că produc SMINTEALĂ

mie iul. 31 , 2019
Arhiepiscopia Tomisului condiționează organizarea botezului în zile de post de interzicerea petrecerilor după eveniment, pe motiv că „s-ar produce sminteală”. Cei care vor să-și boteze pruncii în zi de post trebuie să completeze o „Declarație în vederea săvârșirii tainei sfântului botez în zi de post”. Aceasta trebuie să fie semnată […]

V-ar putea interesa și: