FOTO Complexul Badea Cârțan – jeg, miros pestilențial, neputință

 

Orașul Constanța a avut, cândva, un complex sportiv în cartierul Tomis Nord. Erau aici și câteva bazine de înot, constănțenii mai în vârstă își aduc aminte.

 
Din toate acestea nu a mai rămas mai nimic. Un cititor ne-a trimis câteva fotografii realizate în zonă, joi după-amiază. Se poate observa din imagini dezastrul de la fața locului. E plin de mizerie, de jeg, de gunoaie aruncate la întâmplare. Ceea ce ar trebui să fie apă este o chestie acoperită cu alge, plină de PET-uri.
 
Nu mai vorbesc despre cum miroase în zonă!”, spune cititorul nostru.
 
Vă reamintim că guvernul PSD și administrația locală, tot PSD, aveau în plan construirea unei săli polivalente în zonă. O sală mai mică decât cea care există, în prezent, în Cluj-Napoca. Din păcate, deși a trecut mai bine de jumătate din mandat, promisiunea este la același stadiu.

În iunie 2016 s-a obținut avizul Consiliului tehnico-economic, în toamnă a apărut hotărârea de guvern care aproba indicatorii tehnico-economici, iar vineri, 27 ianuarie 2017, a avut loc deschiderea -ofertelor pentru proiectare și execuție.

„Să sperăm că nu vom avea multe contestații și că anul acesta vom începe construcția sălii polivalente. Este un proiect -amplu, cu surse de finanțare combi-nate. Guvernul finanțează sala polivalentă, municipalitatea face toată infrastructura de acces, dotarea cu utilități, parcările, -sistemul de siguranță, sistemul de iluminat public, ceea ce înseamnă circa -16-18 milioane de lei”, a spus primarul Constanței, Decebal Făgădău, la acea dată.

În zonă ar fi trebuit să înceapă și demersuri și pentru realizarea unui bazin olimpic de înot.

Potrivit informaţiilor publicate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Sala Sport Polivalentă – 5.000 locuri”, municipiul Constanţa, bule-vardul Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cârţan, judeţul Constanţa, din cadrul Subprogramului „Săli de sport“ inclus în Programul naţional de construcţii de interes public sau social.

Valoarea estimată pentru „Sala Sport Polivalentă – 5.000 locuri” din municipiul Constanţa este de 61.878.193 lei, fără TVA. Din această sumă, 150.000 de lei sunt destinaţi cheltuielilor pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, iar 1.829.299 lei sunt cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică. Investiţia de bază este în valoare de 59.429.346 lei, iar organizarea de şantier se ridică până la 469.548 lei. Banii provin de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării, dar şi de la bugetul local al Unităţii Administrativ-Teritoriale Constanţa, în limita sumelor aprobate anual şi din alte surse legal constituite. Termenul de finalizare a proiectului este: 87 luni începând de la data atribuirii contrac-tului.

Sala polivalentă va face parte dintr-un mai amplu complex sportiv.

„Îmi doresc, și voi reintroduce pe ordinea de zi a Consiliului Local, să facem demersuri la Ministerul Tineretului și Sporturilor și să preluăm și stadionul de rugby din zona Badea Cârțan. Acesta este generos, dar, din păcate, nu joacă nimeni pe el. Are pistă de atletism, dar nu avem niciun fel de rezultate la atletism, altele decât cele pe care le obține CS Farul prin Ilie Floroiu”, a mai spus primarul.

Planurile municipalității sunt să facă aici un pol pentru sportivii constănțeni. De asemenea, aici se dorește organizarea de competiții, turnee și chiar stagii de pregătire, astfel încât echipele românești să nu se mai antreneze în străinătate, așa cum se întâmplă acum. Toate acestea ar urma să aibă loc în extrasezon. Tot în zona Tomis Nord există o sală de sport, aparținând Liceului cu Program Sportiv, care va fi reabilitată. Și sala de tenis de masă de la LPS va fi reabilitată.

Postări recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.