FOTO Constănțenii și turiștii au stat la coadă ca să doneze sânge pentru un bilet la NEVERSEA sau UNTOLD

Doi tineri donează sânge în autobuzul NEVERSEA, supravegheați atent de o doctoriță de la Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (foto: Constanța 100%, 30 iunie 2019)

Constănțenii și turiștii au stat la coadă ca să doneze sânge pentru un bilet la Neversea sau Untold.

Caravana mobilă a ajuns sâmbătă, în piața Ovidiu din Constanța. O echipă a Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa, condusă de inimoasa doctoriță Alina Dobrotă, a recolat sânge pe tot parcursul zilei, în autobuzul special amenajat.

„În cursul zilei de sâmbătă, s-au prezentat 180 de persoane, dintre care în selecție au intrat 130 și au donat 100”, ne-a spus dr. Alina Dobrotă.

Mai multe persoane așteaptă să doneze, duminică dimineață, lângă autobuzul NEVERSEA

Echipa de la CRTS a stat sâmbătă până la ora 21.30 în piața Ovidiu, datorită numărului mare de solicitări.

Tuturor celor care au donat sau au vrut să doneze li s-au făcut un set de analize prealabile. Cei mai mulți dintre cei respinși nu aveau nivelul de hemoglobină necesar, potrivit normei privind admisibilitatea donatorilor de sânge și de componente sanguine umane din iulie 2007.

„Am donat pentru că așa pot salva cel puțin o viață. Consider că este o datorie a noastră să donăm. Dacă pot să obțin și un bilet la Neversea, cu atât mai bine”, a spus unul din donatori.

Se poate dona incusiv duminică, 30 iunie.

Cei care donează primesc gratuit un bilet de o zi la Neversea sau Untold, dar și reducere pentru aboamentele la cele două festivaluri.

„Campania Blood Network se dezvoltă de la an la an. În 2019, am adăugat încă trei orașe în care va ajunge caravana de donare de sânge, Târgu Mureș, Sibiu și Oradea. În acest fel, pe lângă centrele de transfuzii din toată țara, tinerii pot dona la caravana mobilă care, în acest an, poate fi găsită în 9 orașe din România. Ne dorim să creștem numărul de donatori de sânge, mai ales că spitalele din România au o nevoie constantă de sânge.“

EDY CHEREJI, director de Comunicare UNTOLD&NEVERSEA

„Este al patrulea an în care susținem campania Blood Network, inițiativa Festivalului Untold. Lipsa de sânge în România și nevoia de donatori sunt permanente, dar cresc semnificativ pe perioada verii. Din acest motiv sunt foarte bine venite proiecte și campanii care ne arată cât de ușor este să salvăm vieți.“

ANNA-KATHARINA SCHEIDEREITER, Manager CSR Kaufland România

În 2017, lansăm, împreună cu UNTOLD, Rețeaua donatorilor de sânge, prima comunitate integrată, națională, a celor care-și dau seama ce înseamnă cât de mult înseamnă sângele lor pentru cei care au nevoie de transfuzii. Astăzi, Rețeaua numără peste 6000 de membri. Cei mai mulți au intrat în Și Eu Donez în cadrul parteneriatului cu festivalul UNTOLD, pe parcursul caravanelor organizate în fiecare vară. Ne bucurăm că anul acesta vom ajunge și la Sibiu, Târgu Mureș, dar și în Oradea, zone neexplorate până acum. Credem că aducerea tehnologiei în donarea de sânge, realizarea unei baze de date integrate, chemarea membrilor rețelei la centrele de transfuzii cu ajutorul telefonului mobil, prin alerte segmentate, sunt soluțiile care vor rezolva criza permanentă de sânge cu care se confruntă România și multe țări din lume.”

ALEX LIVADARU, fondator „Și eu Donez”

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, partener oficial al UNTOLD și NEVERSEA 2019, dar și în parteneriat cu platforma Și Eu Donez și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Campania Blood Network în 2018 a însemnat peste 1000 de donatori la cele 6 caravane mobile de donare de sânge și peste 3000 de donatori la centrele de transfuzii din întreaga țară.

NEVERSEA 2019 va avea loc în perioada 4-7 iulie la Constanța, iar UNTOLD 2019 va avea loc în perioada 1-4 august la Cluj-Napoca.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ocazie unică de a vedea un spectacol deosebit de teatru în Constanța

Dum iun. 30 , 2019
Constănțenii au ocazia de a vedea, astăzi, un spectacol deosebit de teatru. Se numește „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” și poate fi urmărit în cadrul festivalului „Miturile Cetății”, în sala Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski. Începe la ora 19.00. „Recomand cu foarte multă căldura spectacolul din […]

V-ar putea interesa și: