FOTO. Cum se distrează liceenii care iubesc franceza de la Mircea, Ovidius și Călinescu

bilingv franceza

Joi, începând cu ora 12, amfiteatrul „Coriolan” al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a găzduit întâlnirea anuală a claselor a IX-a bilingv franceză din oraşul Constanţa.

La întâlnire au participat, alături de elevii de la CNMB şi colegii lor de la Liceul Teoretic „Ovidius” şi Liceul Teoretic “George Călinescu”.

După un moment în care elevii celor trei licee s-au prezentat în manieră mai puţin convenţională, folosindu-se fiecare  de talentul propriu pentru a-şi impresiona colegii, a urmat lucrul în echipe mixte pentru realizarea unui poster pe tema cuvântului „voix” (voce), unul dintre cele 10 cuvinte tematice propuse pentru anul 2018 de către Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Colaborarea în echipă, găsirea unei idei şi prezentarea posterului realizat au fost aspectele  care  i-au unit pe membrii fiecărei grupe, între elevi instalându-se destul de repede o atmosferă de competiţie pozitivă marcată de respectul pentru munca celuilalt precum şi de curiozitatea descoperirii unor idei originale.

Îndrumaţi cu tact de către doamnele profesoare Doina Grapă (de la CNMB, organizatoarea activităţii), Janetta Bărăitaru, Marinela Mitrenga (de la liceul „G. Călinescu”) şi Mariana Popivici (de la liceul „Ovidius”), elevii au reprezentat în imagini originale perspectiva lor adolescentină asupra sensurilor multiple ale cuvântului „voix”.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Primăria Constanța și SPIT organizează o dezbatere publică privind impozitele și taxele locale pentru 2018

joi nov. 23 , 2017
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și Serviciul de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului local anunță organizarea unei întâlniri pentru dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018. Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie 2017, începând cu ora 16.30, […]
salariu, cod fiscal

V-ar putea interesa și: