FOTO. De ce se reabilitează primăria din Medgidia?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bucăți din primărie stau să cadă

Municipiul Medgidia are în acest an un buget de 103 milioane lei, din care 58 de milioane reprezintă buget de funcționare și 45 de milioane buget de dezvoltare.

La sumele acestea s-au mai adăugat, recent, 4,1 milioane lei, proveniți din fonduri guvernamentale alocate municipiului, dar și cu peste 1,5 milioane lei pentru plata salariilor din învățământ și realizarea unor locuințe sociale. Recent, Consiliul Județean Constanța a mai alocat 500.000 de lei pentru pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Din sumele de mai sus, 390.000 de lei, deci circa 0,36% din totalul bugetului, au fost alocați pentru reabilitarea clădirii primăriei. Pentru că au existat voci care au criticat această decizie, am încercat să aflăm de ce a fost nevoie de bani pentru acest lucru, în condițiile în care părea mai eficient, din punct de vedere politic, cel puțin, să faci lucruri care să-ți fi atras ție, ca primar, capital, mai ales în perspectiva alegerilor de anul viitor.

marian iordache (1)
Marian Iordache, primar Medgidia

”Este nevoie de reabilitarea fațadei. Există riscul ca bucăți de tencuială să se desprindă și să rănească oamenii”, spune primarul Marian Iordache. Structura de rezistență a clădirii nu are nicio problemă, dar imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă o bucată de cărămidă cade de la etaj peste un om.

Pentru că imaginile valorează cât o mie de cuvinte, iată mai jos fotografii despre starea în care se află acum sediul primăriei.

Există politicieni de opoziție, care au început de pe acum campania pentru alegerile din iunie 2015, care spun că suma aceasta nu este bine cheltuită, că se putea face altceva cu ea. Da, mai sunt lucruri de făcut în Medgidia. S-au făcut destule, dar mai sunt. În acest caz nu vorbim însă de o chestiune estetică, ci de prevenirea unei potențiale tragedii, și suntem convinși că niciun politician din Medgidia, niciun consilier local nu le dorește decât binele locuitorilor.
One thought on “FOTO. De ce se reabilitează primăria din Medgidia?

  1. Podul cand se termina de reparat ? PODUL ESTE O URGENTA , NU PRIMARIA . Domnul primar se aude ? Faceti ceva cu podul si terminati mai repede reparatiile ca este jale .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Marș pentru Constanța! Duminică, de la ora 17.00

Fri Sep 18 , 2015
  De ce ? Pentru că noi, constănțenii, vrem un oraș mai curat, mai frumos și mai îngrijit. Pentru că vrem ca după ultimii 12 ani în care nu s-a făcut mai nimic pentru noi și orașul nostru, să redăm Constanței și constănțenilor simbolul acestui oraș, Cazinoul Constanței ! Vrem […]

V-ar putea interesa și: