FOTO. Horă dobrogeană la Școala „Gheorghe Țițeica”

ziua dobrogei scoala gheorghe titeica (4)

Ziua Dobrogei nu putea să treacă nesărbătorită la Școala Gimnazială nr.30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța.

Marți, 14 noiembrie 2017, elevii claselor primare, în program de dimineață, și cei ai claselor gimnaziale, după-amiaza, au dansat hore pe muzică folclorică dobrogeană.

Pași stângaci de copii au descris în ritm vesel bucuria revenirii regiunii noastre la România, acum 139 de ani. ”Dobroge, mândră grădină” a fost refrenul pe care cei mici l-au fredonat cu zâmbetul pe buze.

O parte dintre cadrele didactice de la învățământul primar au invitat copiii să vină îmbrăcați în costume populare. Cel mai interesant a fost faptul că elevii aparținând grupurilor minoritare au venit purtând haine tradiționale ale etniei căreia îi aparțin, întreaga bogăție a Dobrogei ieșind la iveală atât de grăitor.

Dobrogea este un model de conviețuire pașnică a foarte multor etnii. Este o regiune plurilingvă și multiculturală prin excelență în care discriminările și intoleranța nu și-au avut niciodată locul. Nu există în Școala ”Gheorghe Țițeica” nicio clasă în care să nu fie membri ai mai multor grupuri minoritare. Cu toate acestea, niciodată nu am avut conflicte pe criterii etnice.”, a declarat directorul instituției constănțene, prof. Sorin Cernăianu.

Clasa pregătitoare E a dedicat întregul program al zilei aniversării Dobrogei, adaptând acestui eveniment, sub îndrumarea Marioarei Gospodin, profesor pentru învățământul primar, toate activitățile didactice.

Directorul-adjunct al Școlii ”Gheorghe Țițeica”, prof. Cici-Corina Vlad a explicat faptul că, prin gesturi mici, dar făcute din tot sufletul, se încearcă stimularea patriotismului la tânăra generație:

„Uităm prea des cine suntem cu adevărat și nu putem să ne regăsim drumul drept decât atunci când ne vom regăsi identitatea națională și când vom fi mândri de ea. Ziua Dobrogei este un prilej pentru un adevărat recurs la istorie care să îi facă pe toți elevii noștri mai patrioți, mai buni.”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Anunț important de la SPIT pentru constănțenii care au loc de parcare închiriat de la primărie

Wed Nov 15 , 2017
Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează cetățenii că autorizația pentru rezervarea locului de parcare se reînnoiește automat pentru anul 2018, dacă taxa aferentă anului 2017 este achitată.   Menționăm că persoanele care nu doresc reînnoirea acesteia trebuie să depună o cerere, până la data de 15 decembrie 2017. […]
loc de parcare