FOTO. În 4 zile, Polaris a constatat incendierea a 16 containere pentru colectarea separată a deşeurilor

În perioada 22.07 – 25.07.2017, Polaris M Holding a constatat în municipiul Constanţa distrugerea prin incendiere a unui număr de 16 containere destinate colectării separate a deşeurilor.

Problema vandalizării containerelor nu este una nouă, Polaris M Holding se confrunta cu ea încă de la implementarea acestui sistem de colectare separată, însă pe măsură ce au trecut anii problema s-a acutizat. Pe parcursul anului 2016 au fost incendiate 7 containere pentru materiale reciclabile, iar la jumătatea anului 2017 numărul acestora a ajuns deja la 44, acest lucru denotă că numărul persoanelor, şi aici ne referim, în principal, la categoria căutătorilor de Pet-uri, a crescut foarte mult.

Pe măsură ce containerele au fost incendiate, Polaris le-a înlocuit cu altele noi, însă fără ca problema să fie soluţionată definitiv. Deşi actele de vandalism sunt pedepsite conform legii, asta în situaţia în care făptaşul este prins, rămâne, totuşi, dezamăgirea constantă ca bunul simţ rămâne un concept străin pentru anumite persoane.

Astfel, pe lângă vandalizarea şi incendierea containerelor, Polaris se mai confrunta si cu furtul Pet-ului, cu mizeria care este făcută de aceşti „căutători de Pet” în jurul containerelor, la care se adaugă şi piedica resimţită de compania de salubrizare în a-şi atinge ţintele de reciclare conform normelor europene.

Sistemul de colectare separat a deşeurilor reciclabile în containere de tip „igloo”a fost implementat în Constanţa încă din anul 2011. Bilanțul companiei Polaris arată că în aceşti 7 ani au fost incendiate 143 de containere.

„Pentru a stopa actele de vandalism, rugăm toţi cetăţenii care sunt martori la astfel de acte să sesizeze Poliţia Locală la următorul număr de telefon 0241.484.205 sau să sune la 112, în cazul incendierii unui container.”, au anunțat reprezentanții companiei.
Un comentariu la “FOTO. În 4 zile, Polaris a constatat incendierea a 16 containere pentru colectarea separată a deşeurilor

  1. piedica resimtita?? acesti incompetenti de la Polaris care nu sunt in stare nici macar sa le goleasca la timp (la Dacia sunt mai mereu pline), si care pun ATAT DE PUTINE. trebuie sa mergi sa cauti pe unde or fi. de ce nu pun la fiecare ghena? asa ar trebui. nu sa puna oamenii pe drumuri cu gunoaiele, ori sa mearga pe bulevard cu plasticul si fierul. este stupid, ineficient, si nu ii face deloc pe oameni sa recicleze! acum se plang ca se ard, si ca cei care cauta prin gunoaie le pun bete in roata? de ce nu gasesc o solutie – de exemplu sa schimbe timpul containerelor, sa nu mai fie din plastic. ar trebui amendanti constant pentru incompetenta si nepasarea de care dau dovada, si obligati sa puna containere pentru reciclare LA FIECARE GHENA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Week-end incredibil la Mamaia Fairytale: Jezebel, Symphonic Rock Orchestra şi Gaşca Zurli

joi iul. 27 , 2017
Festivalul Mamaia Fairytale a ajuns la cel de-al treilea week-end. După ce, în urmă cu o săptămână, mii de spectatori, constănțeni sau turiști, au fost încântați de prezența unor artiști precum Maia Morgenstern, Ștefan Bănică Jr., iar cei mici s-au bucurat de două spectacole ale Teatrului pentru Copii și Tineret […]
Gașca Zurli

V-ar putea interesa și: