FOTO Investiții în sănătate: centru medical și substație de ambulanță în Mihail Kogălniceanu

substație de ambulanță în mihail kogălniceanu

În comuna Mihail Kogălniceanu au fost inaugurate luni, 14 octombrie, două investiții extrem de importante în domeniul sănătății. Este vorba despre o substație de ambulanță și un centru medical.

De ce Mihail Kogălniceanu? Pentru că între Substaţia de Ambulanţă Hârşova, amplasată la 84 km faţă de Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanța, nu există nicio altă substaţie de ambulanţă care să deservească zona. Și, desigur, pentru că aici există singurul aeroport internațional din județ, dar și baza militară americană.

„Necesitatea prezenţei unui echipaj de urgenţă prespitalicească este justificată datorită poziţionării acestei substaţii de ambulanţă în imediata apropiere a Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, unde există şi o bază NATO de importanţă strategică naţională.”

Managerul general al Serviciului Public Judeţean de Ambulanţă din Constanţa, dr. Laurenţiu Bădescu

Substatia de ambulanță Mihail Kogălniceanu va fi deservită non-stop. Au fost angajate, prin concurs, cinci asistente, dar și cinci ambulanțieri, și au fost achiziționate două ambulanțe de tip B.

Primăria Mihail Kogălniceanu a pus la dispoziție un spațiu, în Căminul Cultural din localitate, pentru această substație. Căminul este amplasat chiar pe drumul național, vizavi de primărie, deci substația este foarte ușor accesibilă.

Investiția poate salva vieți, pentru că timpul de răspuns la urgență și de a aducere a pacienților la Spitalul Județean Constanța se va înjumătăți.

La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

„Prin acest proiect strategic pentru județul Constanța se are în vedere scăderea timpului de reacție, iar intervențiile vor fi mult mai practice și operative. Un alt factor semnificativ îl reprezintă chiar și poziționarea acestei substații în imediata apropiere a Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, unde, de asemenea, există și baza militară NATO. O distribuire cât mai uniformă a acestor substații crește calitatea actului medical, facilitând accesul cât mai rapid al pacienților la unitățile sanitare. În curând, pentru a veni în sprijinul locuitorilor, Consiliul Județean Constanța, va înființa un centru de permanență multifuncțional, în localitatea Mihail Kogălniceanu, centru ce va fi în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Mulțumesc tuturor factorilor implicați în acest proiect benefic locuitorilor județului. Mult succes tuturor!

Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța

Centrul medical se află în apropierea substaţiei de ambulanță. Primăria Mihail Kogălniceanu a investit aici 1,6 milioane lei. În centru vor funcționa 4 cabinete de medicina familiei și 3 cabinete de stomatologie, o sală de tratamente şi una de recoltat analize.

De remarcat faptul că primărița din Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, este membru PNL, iar președintele CJC, Horia Țuțuianu, este membru PSD, dar acest lucru nu i-a împiedicat că conlucreze pentru a pune pe picioare o investiție benefică pentru toți locuitorii. Sănătatea nu are culoare politică.

Vă recomandăm și:

Foto: Facebook/Marius Horia Țuțuianu

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.