FOTO Lebede și pescăruși, imagini superbe pe lacul Tăbăcărie

lebede pescarusi lacul tabacarie

Dacă mergeți în aceste zile pe malul lacului Tăbăcărie din Constanța puteți avea parte de imagini superbe.

Pe malul lacului veți întâlni câteva lebede care par să se fi obișnuit cu oamenii, nu pleacă dacă vă apropiați de ele.

Din peisaj nu lipsesc nici pescărușii, care fie zboară deasupra lacului, fie se așează lângă lebede.

Lebede au putut fi văzute în mai multe rânduri, iarna trecută, în diferite locuri de pe litoral.

„Lebedele se strâng în golf pentru că e adăpost, apă mică şi oameni care le hrănesc. Oamenii ar trebui să le arunce seminţe de cereale, peştişori mici şi mai puţin pâine sau cozonac, chiar dacă nu e ceva foarte grav să mănânce pâine atunci când le este frig şi nu au altceva”, spune Adrian Bîlbă, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

„Noi de ani de zile, colegii de la Societatea Ornitologică Română organizăm echipe de voluntari care merg să facă recensământul populaţiei de păsări acvatice care îşi petrec iarna în zona de coastă, în special în zona plajelor de la Vadu, spre nord, spre Razim-Sinoe. Apar ceva mai rar în zona staţiunilor, dar nu este ceva neobişnuit”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Carmen Gache, profesor la Facultatea de Biologie, UAIC Iaşi şi membru al Societăţii Române de Ornitologie.

Aceasta le recomandă turiştilor şi localnicilor să le ofere lebedelor fâşii de salată, de varză crudă sau amestec de seminţe de floarea soarelui, de porumb, de grâu de dovleac, care sunt mai uşor digerabile pentru păsări.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.