FOTO Marinarii militari, antrenamente de luptă contra minelor marine în Marea Mediterană

Marinarii militari de la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” au asigurat protecția malului Insulei Creta, plasând mine marine de exercițiu în adâncurile mării, cu rol de obstacol împotriva acțiunii adversarului de forțare a unei debarcări de trupe amfibii la mal. Acesta a fost scenariul fictiv al exercițiului planificat și condus de statul major al grupării navale permanente NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mines Countermeasures Group).

La bordul navei militare „Bălescu”, echipajul a pregătit minele marine de contact pentru lansare, după care navigatorii au manevrat nava pentru poziționarea acesteia în vederea lansării minelor marine pe linia de apărare a malului. Crearea câmpului de protecție din mine marine s-a făcut, conform procedurilor NATO, acestea fiind lansate, una câte una, în punctele ordonate de comandantul SNMCMG-2.

La rândul său, vânătorul de mine german FGS „Fulda”, în încercarea de forțare a malului apărat de câmpul de mine marine, a acționat pentru crearea unui culoar liber pentru trecerea navelor de desant ce ar fi urmat să debarce trupele de atac. Pentru “distrugerea minelor marine”, scafandrii EOD (specializați în neutralizarea dispozitivelor explozive) de la bordul celor două nave militare au intervenit folosind proceduri specifice NATO în lupta împotriva amenințărilor subacvatice.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” se află în Marea Mediterană, la jumătatea misiunii de menținere a capacității de reacție a NATO pe flancul sud-estic, pe care a preluat-o în luna ianuarie a acestui an. Prin asigurarea comenzii grupării navale SNMCMG-2 de către Forțele Navale Române și prin acțiunile marinarilor militari români desfășurate în Marea Mediterana, țara noastră demonstrează faptul că este un partener credibil și un furnizor de securitate pe flancul sudic și estic al NATO.

Corespondență transmisă de cpt. Nicoleta Burlacu, ofițerul de relații publice al Grupării SNMCMG-2

Marți, 31 martie 2020, Marea Mediterană, în largul Insulei Creta

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Decesele 66, 67 și 68

Tue Mar 31 , 2020
Marți dimineață au mai fost raportate alte 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total pe țară ajungând la 68. Deces 66 Femeie, 73 de ani, jud. Suceava. S-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, probe care au fost testate la INCDMM Cantacuzino. […]
coronavirus