FOTO. Nesimțirea nu are limite în Constanța. Resturi de mâncare aruncate în mijlocul străzii, din mașină

gunoaie bd mamaia

Că nesimțirea nu are limite știm deja. Cu toate acestea, de multe ori mă surprind unele gesturi. Așa s-a întâmplat astăzi, când cineva a aruncat, dintr-un autoturism, în mijlocul străzii, o pungă plină cu deșeuri.

S-a întâmplat pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța, în apropiere de intrarea în stațiunea Mamaia. Șoferul sau cineva din mașină s-a gândit că acolo este cel mai bun loc să arunce resturile unui meniu de la McDonald’s. Cartofi prăjiți, resturi de carne și cam tot ce înseamnă un astfel de meniu, dar și o sacoșă de plastic, au aterizat pe bulevard.

Un echipaj Polaris care se afla în zonă a oprit și a adunat mizeria lăsată de aceste persoane pentru ca noțiunea de ”cei șapte ani de acasă” este o necunoscută.

Reprezentanții Polaris au făcut acest lucru deși nu este treaba lor. Polaris se ocupă, conform contractului pe care îl are cu Primăria Constanța, de măturat stradal pentru praf și de deșeurile accidentale ajunse pe carosabil, ne-a precizat Eduard Martin, administratorul unic al societății. Aruncatul intenționat al deșeurilor pe carosabil nu intră în categoriile de mai sus. Asta nu înseamnă însă că, atunci când se întâmplă, angajații companiei închid ochii și merg mai departe.

polaris

Aruncatul intenționat al deșeurilor în locuri neamenajate se pedepsește cu amendă contravențională de 800 de lei. În multe cazuri însă, cum e și acesta, e greu să găsești făptașul. Constanța este orașul care are numai opt polițiști locali în stradă și orașul din care lipsesc aproape cu totul camerele de supraveghere. Dacă nesimțitul care a aruncat acum resturile de la McDonald’s în stradă ar fi fost amendat cu 800 de lei, probabil că s-ar fi gândit a două oară cu mai multă atenție. Dacă nu i se întâmplă nimic, nu-l va împiedica nimic să procedeze la fel.

Vă recomandăm și: VIDEO. Constanța are un serviciu paralel de salubritate! Oameni cu căruțe îți iau din fața casei gunoiul pentru PET-uri

Dacă vedeți astfel de cazuri pe străzi, vă rog să ni le semnalați la adresa contact@ct100.ro sau pe pagina noastră de Facebook, Constanța 100%. Împreună putem să ajutăm autoritățile, putem să îi arătăm cu degetul și, în cele din urmă, putem să avem un oraș mai curat.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De ce a oferit PSD Constanța o demonstrație de forță în comuna Nicolae Bălcescu

sâm mai 20 , 2017
Toată floarea cea vestită a PSD Constanța a fost prezentă, sâmbătă, în comuna Nicolae Bălcescu. Motivul: depunerea candidaturii pentru postul de primar a candidatului lor, Nicolae Ciocănete. Același Nicolae Ciocănete are, până acum câteva săptămâni, era membru PNL. În Nicolae Bălcescu au ajuns toți liderii importanți ai PSD, pentru a-și […]
Nicolae Balcescu

V-ar putea interesa și: