Că nesimțirea nu are limite știm deja. Cu toate acestea, de multe ori mă surprind unele gesturi. Așa s-a întâmplat astăzi, când cineva a aruncat, dintr-un autoturism, în mijlocul străzii, o pungă plină cu deșeuri.
S-a întâmplat pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța, în apropiere de intrarea în stațiunea Mamaia. Șoferul sau cineva din mașină s-a gândit că acolo este cel mai bun loc să arunce resturile unui meniu de la McDonald’s. Cartofi prăjiți, resturi de carne și cam tot ce înseamnă un astfel de meniu, dar și o sacoșă de plastic, au aterizat pe bulevard.
Un echipaj Polaris care se afla în zonă a oprit și a adunat mizeria lăsată de aceste persoane pentru ca noțiunea de ”cei șapte ani de acasă” este o necunoscută.
Reprezentanții Polaris au făcut acest lucru deși nu este treaba lor. Polaris se ocupă, conform contractului pe care îl are cu Primăria Constanța, de măturat stradal pentru praf și de deșeurile accidentale ajunse pe carosabil, ne-a precizat Eduard Martin, administratorul unic al societății. Aruncatul intenționat al deșeurilor pe carosabil nu intră în categoriile de mai sus. Asta nu înseamnă însă că, atunci când se întâmplă, angajații companiei închid ochii și merg mai departe.
Aruncatul intenționat al deșeurilor în locuri neamenajate se pedepsește cu amendă contravențională de 800 de lei. În multe cazuri însă, cum e și acesta, e greu să găsești făptașul. Constanța este orașul care are numai opt polițiști locali în stradă și orașul din care lipsesc aproape cu totul camerele de supraveghere. Dacă nesimțitul care a aruncat acum resturile de la McDonald’s în stradă ar fi fost amendat cu 800 de lei, probabil că s-ar fi gândit a două oară cu mai multă atenție. Dacă nu i se întâmplă nimic, nu-l va împiedica nimic să procedeze la fel.
Vă recomandăm și: VIDEO. Constanța are un serviciu paralel de salubritate! Oameni cu căruțe îți iau din fața casei gunoiul pentru PET-uri
Dacă vedeți astfel de cazuri pe străzi, vă rog să ni le semnalați la adresa contact@ct100.ro sau pe pagina noastră de Facebook, Constanța 100%. Împreună putem să ajutăm autoritățile, putem să îi arătăm cu degetul și, în cele din urmă, putem să avem un oraș mai curat.