FOTO Opt mașini parcate neregulamentar au fost ridicate într-o singură zi

Dacă săptămânile trecute în municipiul Constanța se ridicau două, trei mașini parcate neregulamentar în fiecare zi, ritmul s-a întețit. Ieri, 16 mai, au fost ridicate opt autovehicule.

Amenzile nu sunt deloc mici: pe lângă amenda pentru parcare, se plătește și costul ridicării. Suma totală trece bine de 1.000 de lei

„În data de 16.05.2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au executat acţiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară, punându-se accent în perimetrul unităților de învățământ, al instituțiilor publice, al stațiilor destinate transportului public de persoane, intersecții, centre comerciale, supermarketuri și în alte zone de interes public.”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Valentina Chiriță.

În intervalul orar 06.00-22.00, au fost depistate o serie de nereguli rutiere pe drumurile publice din tronsonul cuprins între bd. Tomis, Str.Mircea cel Bătrân, Str.Traian, Str.Dezrobiri, Str.Soveja, bd. Alexandru Lăpușneanu, bd. Mamaia, Str.Ion Rațiu, str.Cumpenei, bd. Aurel Vlaicu, Șos Mangaliei, bd. 1 Decembrie 1918, bd. Ferdinand, Str. I.G Duca, etc.

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei municipiului Constanța au constatat, în limita competențelor conferite de lege un număr de 60 de încălcări ale normelor rutiere, din care:

  • 47 de opriri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 13 staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanța 8 autovehicule parcate neregulamentar.

Cuantumul total al amenzilor aplicate a fost de 10.585 lei.

„Activități similare se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă recomandăm participanților la traficul rutier să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, să reducă viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni, să nu oprească /staționeze neregulamentar pe acestea și să acorde o atenție sporită atunci când sunt la volan”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Cine va urca pe scena DAYDREAMING BY KAUFLAND la Untold 2019

vin mai 17 , 2019
Scena Daydreaming este una dintre cele mai colorate scene ale festivalului UNTOLD și este oferită în fiecare an de partenerul Kaufland România. Și în acest an scena Daydreaming aduce unii dintre cei mai apreciați artisti ai muzicii slow-house și nu numai. Experiența Daydreaming e mai mult decât o scenă de […]

V-ar putea interesa și: