FOTO Pilotul Florin Rotaru era pasionat de fotografie. Iată câteva din lucrările sale

Pilotul Florin Rotaru, care a murit duminică, după ce avionul de vânătoare MIG în care se afla s-a prăbușit, era pasionat de fotografie.

Pe un site de specialitate apar mai multe lucrări ale sale, în care sunt surprinse mai ales aspecte din natură.

Din fotografii deducem că îndrăgea florile, animalele și lucrurile frumoase.

Unele dintre subiectele preferate de fotografiat erau, desigur, avioanele. Florin Rotaru a realizat mai multe fotografii care apăreau în revistele de specialitate.

Iată mai jos câteva din lucrările sale, publicate pe site-ul https://www.deviantart.com, unde folosea pseudonimul Patrax (ca de altfel și în revistele menționate mai sus).

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani si îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești.

Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru care și-a pierdut viața în timpul mitingului aerian din data de 7 iulie organizat de Baza 86 Aeriană Fetești.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.