FOTO Poluare? Conducte care ajung direct în Marea Neagră de la blocurile din Mamaia Nord

Mai multe conducte care pleacă din zona blocurilor noi, din Mamaia Nord, ajung direct în Marea Neagră.

Imaginile au fost postate pe grupul de Facebook „Orașul Năvodari” și au atras atenția locuitorilor orașului. Cel mai probabil, spune cineva, aceste conducte sunt folosite pentru a deversa în mare dejecțiile de la blocurile de pe faleză.

„Sigur e scurgere de materii fecale. Mie mi s-a întâmplat seara târziu să stau pe plajă și să vină miros de materii fecale”, a subliniat o doamnă.

Nu ar fi prima dată când în mare se aruncă materii fecale și tot felul de dejecții. S-a întâmplat și în septembrie 2016, în zona Faleză Nord din Constanța, când constructorii a două blocuri au tras, pur și simplu, o țeavă de la blocuri până în mare, ocolind astfel sistemul de canalizare al orașului, sistem care conține și stații de epurare.

„În zonă mai există o conduct pluvială care, în urma verificărilor, s-a depistat că două blocuri din zona Faleză Nord s-au racordat ilegal”, a declarat atunci șeful Gărzii de Mediu Constanța Marian Râşnoveanu.

Vom reveni cu un punct de vedere al Gărzii de Mediu și în acest caz.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

12 comentarii

 • Se scoate apa din fundatie cu niste pompe speciale ca sa poata face perna de piatra. Practic e panza freatica adica tot apa din marea neagra. Apa se pune tot in apa, mai ales ca e cu nisip. Din punctul tau de jurnalist de vedere, unde trebuia evacuata apa din mare? In canalizare?

  • Constanta 100%

   1. Vorbiți vă rog la plural, nu ne tutuim.
   2. De unde știți că se scoate apă din pânza freatică?
   3. Da, și în acest caz ar trebui aruncat în canalizare, de acolo ajunge în stația de epurare si apoi în mare.
   4. Aveți autorizație pentru lucrarea asta? Daca da, de ce nu o postați? Dați-ne-o nouă, o postăm noi.

   • Dar cine sunteti voi sa postati autorizatia de construire. Sunteti vreo justite sau..? In caietul de sarcini pentru executia pernei exista specificat procedeul de realizare, este conform legii 10 si a normativelor de consolidare a terenului.
    1. Am vorbit cat se poate de frumos
    2. Este o procedura comuna. Trebuie sa citesti un pic si o sa aflii, banuiesc ca pot sa vb la singular ca nu a scris articolul asta mai mult de 2 oameni.
    3. Niciodata in canalizare. Se colmateaza toata instalatia. Din panza freatica in panza freatica. Repet: PUNE MANA PE CARTE INAINTE DE A SCRIE CEVA.
    4. Ti am raspuns la inceput

    • Constanta 100%

     Dumneavostra ati intrat in discutie. Deci sunteti proprietarul. Haideti sa va spun asa: articolul e scris de o singură persoană. V-am rugat sa folositi pluralul. Se numește plural de politețe, pentru că nu ne cunoaștem, nu am făcut armata împreună. Se pare că nu cunoașteți însă noțiunea aceasta. O sa sesizăm și noi autoritățile (au făcut-o și alții). Dacă e legal ce ați făcut, nu ar trebui să aveți nici o emoție. Am insa niște dubii când informațiile vin de la un cont anonim care crede ca autorizația de construire se arată numai în justitie. E publica, putem face rost rapid de ea.

   • Incepand din aceasta saptamana aceste tevi si deversarea apei extrase din panza freatica sunt ilegale.

  • Toata tevatura ptr niste cotete care se vand la preturi de Coasta de Azur. Sa va fie rusine!

 • CiprianCote

  politia locala sau a curului din navodari ar trebui sa se autosesizeze!

 • Eu cred ca trag aerosoli din mare.

 • Toata tevatura ptr niste cotete fara locuri de parcare si la preturi de Nisa. Rusine!!!!

 • Constantean

  Am vazut ca cineva a zis ca se scoate apa din fundatie. Ok, dar au proiect aprobat si inclus in autorizatia de construire pentru aceasta procedura?

 • Nelu , felicitari !

  Trei furtune , un articol . Postam si denigram !

 • „Sigur e scurgere de materii fecale. Mie mi s-a întâmplat seara târziu să stau pe plajă și sa ma cac pe mine ..si apoi să vină miros de materii fecale”, a subliniat o doamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.