FOTO. Protecția Consumatorilor a mai făcut o razie în Satul de Vacanță. Au găsit sute de kilograme de carne expirată

Comisarii Protecției Consumatorilor Constanța, instituție condusă de Horia Constantinescu, au mai făcut, în seara de 28 august, o razie în Satul de Vacanță, împreună cu echipele din cadrul structurii „ANPC – Comandament Litoral 2017”. Aceștia au efectuat 5 acțiuni de control la unități de alimentație publică din Satul de Vacanță Constanța, printre care Casa Dobrogeană, Vrânceană, Prahova și Bueno.

Ca urmare a deficiențelor constatate pe timpul acțiunilor de control au fost aplicate 4 amenzi contravenționale în valoare de 39.000 de lei și 2 avertismente, iar la o unitate s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică.

Pe timpul verificărilor au fost constatate loturi de materii prime nesigure utilizare la prestarea de servicii, respectiv 168.5 kg în valoare de 1.960 lei.

Dintre produsele cu deficiențe (nesigure) au găsit:

– mici din carne de porc cu data limită de consum depășită din 13 august, respectiv 14 august

– jumătăți din piept dezosat cu data limită de consum depășită din 25 august

– pastramă de oaie fără os degresată cu data limită de consum depășită din 27 iulie

– pulpă porc fără os degresată cu data limită de consum depășită din data de 20 august

– mici formați și carne diferite sortimente fără elemente de identificare și caracterizare, neputându-se stabili încadrarea în termenul de valabilitate, situație în care produsele sunt potențial periculoase.

S-au constatat abateri de informare – în listele meniurilor nu se specificau în mod distinct ingredientele cu posibil efect alergen.

În spațiile frigorifice, graficele de monitorizare a temperaturilor nu erau completate la zi.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Lupul, paznic la oi? Cine vrea să fie directorul ABADL. Miza este enormă

Tue Aug 29 , 2017
În România se va organiza, în curând, licitația pentru cea mai mare lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani. Este vorba despre etapa a doua a reabilitării plajelor, o investiție de circa un miliard de euro. Unul dintre posturile cele mai importante în această afacere este cel de director […]