FOTO Semafoare noi, cu LED, în Constanța

În Constanța se montează semafoare noi.

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a pus în aplicare un nou proiect pilot pentru mărirea vizibilităţii semafoarelor şi, speră instituția, scăderea numărului accidentelor rutiere în oraş.

Astfel, la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja, consolele și stâlpii pe care sunt montate semafoarele au fost transformate în astfel de dispozitive. Mai exact, pe fiecare sens, consola și stâlpul au fost schimbate cu unele care au în componență un sistem de iluminare pe bază de led.

Astfel, la culoarea roșie a semaforului consola și stâlpul se colorează în roșu și tot așa în funcție de fiecare culoare a dispozitivului de semnalizare optică.

semafoare noi constanța

Din 1999, anul înființării, până în 2017 inclusiv, Confort Urban SRL, societatea aflată în subordinea Primăriei Constanța, a acumulat pierderi totale de 141.146.974 lei.

Cifra de afaceri totală a fost, în acești ani, de 296.808.851 lei. Așadar, Confort Urban a reușit o contrperformanță incredibilă: pierderi de aproape jumătate din cifra de afaceri. Și asta în condițiile în care majoritatea covârșitoare a comenzilor vin de la Primăria Constanța, pe principiul „pică pară mălăiață…”, dacă ne este permis să folosim această expresie din afara sferei economice. Nicio societate comercială normală nu ar putea exista în aceste condiții, pentru că o firmă are trei rațiuni de a fi: „să facă profit, să facă profit și să facă profit”. SC Confort Urban avea, în 2017, și datorii totale de 15.392.914, dar și disponibilități bănești de 10.633.196 lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.